DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Todt: Schumacher alkalmas a Formula-1-re

Az elmúlt napok a maga korában egészen zseniális Michael Schumacherre történő emlékezésről szóltak. De mi a helyzet tizenkilenc esztendős fiával? Jean Todt szerint a száguldó cirkuszba való.

A Ferrari egykori csapatfőnöke hosszú évek óta az FIA elnökeként tevékenykedik. Mindig is szoros barátságot ápolt Michael Schumacher családjával, így közelről szemlélhette, amikor az igazán fiatal Mick gokartozni kezdett. Utána azonban igyekezett saját maga alakítani a dolgokat, különösebb külső segítség nélkül.

Vezetékneve egyrészt segítség, másrészt némi problémát is okozhat karrierjében a túlzott elvárások miatt. „Amikor Mick gokartozni kezdett, azt édesapja végig nyomon is követte, utána azonban saját kezébe vette sorsát. Egyáltalán nem lehet könnyű, mivel a Schumacher név miatt óriási elvárásokkal szembesül” – nyilatkozta Jean Todt a Gazzetta dello Sport című lapban.

Todt végigkísérhette Michael után Mick Schumacher felemelkedését is


„A Formula-3-ban nem kezdett valami jól, ám tavaly egészen kivételes második félidőt produkált és megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet. Nemrég úgy határozott, hogy egy kategóriával feljebb igyekszik megfelelni, megpróbál lépésről lépésre haladni.”

„A lehető legnagyobb sikereket kívánom neki, de ez már nem az én felelősségem, hanem azoké, akik jelenleg is segítik őt. Mick célja a Formula-1-be kerülni, oda pedig még elég hosszú út vezet. Ugyanakkor rendelkezik azokkal a számokkal, amiknek segítségével elérheti céljait” – biztatta az ifjabb Schumachert az FIA elnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: