DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

Schumacher: Elképesztő a különbség

Egyre nagyobb figyelem övezi Mick Schumachert, aki jövőre már a Formula-2-ben tekeri a kormányt. A héten bonyolított többnapos teszten már bele is kóstolhatott a vezetésbe, az autó minden téren más, mint az F3.

Az F3-as Európa Bajnokság összetett győzelmét megszerző Mick Schumachert ugyan ősszel a Toro Rossóval is szóba hozták, de végül saját maga döntött úgy, hogy inkább lépésről lépésre halad előre és a Formula-2-be szerződött. Nem nagy meglepetésre a Prema istállóhoz.

A Formula-2 a száguldó cirkusz előszobája, de az autók teljesítménye már sokkal inkább hasonlít a legfelsőbb kategóriára, mint az F3-as versenygépekére. A hétszeres világbajnok legenda fiának első benyomásai kiválóak, alig várja, hogy új autójával versenykörülmények között is megméresse magát jövőre.

Mick Schumacher először ült F2-es rakétában és nagyon élvezte


A Yas Marina pályán rendezett teszt első napja után beszélt eddigi tapasztalatairól a tizenkilenc esztendős ifjonc. „Elképesztő, nagyon izgatott lettem. A legnagyobb különbséget a Formula-3-as autókhoz képest a súly és a teljesítmény jelenti. Hihetetlen, hogy mennyivel gyorsabban lehet vele (egy F2-essel) száguldani az egyenesekben” – idézi Mick Schumachert a Motorsport-magazin.com.

„Leginkább az aerodinamikai tesztelésre fektettük a hangsúlyt, mivel ezen a téren szeretnénk fejleszteni az autót. De azért szeretnék néhány extra kört is tenni, amikor a határon autózhatok majd.”

„Készen érzem magam az új feladatra, szerintem logikus lépés volt, hogy a Prema színeiben lépek fel ebbe a kategóriába. A többit majd meglátjuk, mit hoz a jövő, mindig csak egy lépést teszünk meg előre, semmi sem siettet” – tekintett előre Schumacher, akit nagybátyja, Ralf Schumacher is szívesen látna (saját fiával együtt) a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: