DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

Ralf két Schumachert is az F1-ben látna

Tíz éven át két Schumachert láthatott a publikum a száguldó cirkuszban, Michaelt és Ralfot. Az ifjabbik ismét arról álmodik, hogy mindkettejük fia eljut az autósport elitkategóriájába.

Michael Schumacher fiáról már sokat hallhattunk, leginkább az idei évadban, amikor is a Formula-3-ban az idény közepén megtáltosodott és hatalmas hátrányt ledolgozva (Dan Ticktummal szemben) kitűnő hajrával végül bezsebelte a széria bajnoki címét és jövőre már a Formula-2-ben bizonyíthat.

Egyre több szakember a száguldó cirkuszba várja Mick Schumachert és ez egyáltalán nem is tűnik lehetetlen álomnak. Ha az F2-ben is jól teljesítene a tizenkilenc esztendős fiatal pilóta, akkor könnyen lehet, hogy 2020-ban már a Formula-1 mezőnyében köszönthetjük a hétszeres világbajnok fiát.

Ralf és Michael Schumacher 1997 és 2006 között együtt köröztek a Formula-1-ben


Ralf Schumacher fia is belekóstolt már az autóversenyzésbe, de egyelőre alsóbb kategóriában. Az édesapa természetesen arról álmodozik, hogy Mick mellett David Schumacher is egyszer bekerül a Formula-1-be.

„Egy csodálatos álmom válna valóra, ha újra látnánk Schumachert a száguldó cirkuszban, esetleg rögtön kettőt. Remélem, mindkét srácnak feküdni fog a kategória, egész hihetetlen megaérzés lenne számomra. Pontosan tudjuk, hogy nincs elég versenyzői ülés a Formula-1-ben, de remélhetőleg összejön” – beszélt vágyairól Ralf Schumacher az RTL adásában.

Mick Schumachert mindenesetre már idén ősszel is szóba hozták a Toro Rosso istállóval, de maga az érintett sem akarta elkapkodni a túl nagy kategóriaváltást, először inkább a Formula-2-ben szeretne sikeressé válni. Jövőre meglátjuk, mennyire sikerül ez a hétszeres bajnok fiának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: