DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F2/F3

Egy héttel műtétje után Sophia Flörsch hazautazik

A horrorisztikus képsorok láttán talán senki sem hitte volna, hogy a fiatal német pilótalány története ennyire pozitív fordulatot vesz: nyolc nappal második születésnapja után elhagyja a makaói kórházat.

A mindössze 17 éves pilótahölgy nagyjából 275 km/h-val haladt a Formula-3-as Makaói Nagydíjon, amikor hozzáért egy másik autó hátuljához, majd irányíthatatlanul nekicsapódott Sho Tsuboi TOM autójának a Lisszabon kanyarban, ahonnan kirepült a pályáról, átszakítva a védőkerítést, és nekicsapódott egy fotósok számára kialakított építménynek.

A balesetben Flörschnek eltört a gerince, amelyet a következő napon, 11 órán keresztül tartó beavatkozás során műtöttek meg. Az operáció sikerrel zárult, a német lányt nem fenyegette a lebénulás veszélye, az orvosok azonban úgy vélekedtek, még két hetet kórházban kell töltenie Makaóban.

Ehhez képest Flörsch hétfőn – a korábbi fejleményekhez hasonlóan a közösségi médián keresztül – közölte, hogy még a nap folyamán elhagyja a kínai várost és visszatér hazájába, mindössze nyolc nappal a horrorbaleset és héttel a műtét után.

„Ma hazarepülök. Igazán boldog vagyok, hogy a következő napokban újra láthatom az összes családtagom és barátom. Még mindig lenyűgöz az a rengeteg támogatás, amelyet tőletek, rajongóktól kaptam szerte a világból” – írta a Facebookon Flörsch, majd orvosainak és ápolóinak, továbbá a makaói szervezőknek és munkaadójának, a Mercedesnek is köszönetet mondott. A már versenypályára való visszatérésére gondoló hölgy végül hozzátette: „2018. november 18-án Makaóban a második születésnapomat ünnepeltem… Most új fejezet indul, és alig várom, hogy kezdetét vegye. Fókuszáljunk 2019-re.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: