DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F2/F3

Flörsch már a visszatérését tervezi

Makaóban még gerincét törte egy Formula-3-as versenyen, de Sophia Flörsch máris biztosra veszi, hogy visszatér az autóversenyzéshez. Édesapja nem fogja ebben megakadályozni a német hölgyet.

Az elmúlt napokban uralta az autósportos híreket Sophia Flörsch horrorbalesete a Formula-3 makaói fordulójában. A tizenhét esztendős versenyző hátulról eltalálta váratlanul korán fékező indiai riválisát, emiatt elvesztette uralmát a gép felett. Az autó lövedékként csapódott ki a pályáról a fotósok és pályabírók közé.

Bár többen is megsérültek a balesetben, szerencsére senki nem vesztette életét és minden sérült felépül idővel, legalábbis az eddigi hírek alapján. Flörsch gerincét törte, de szerencsére nem fenyegeti a lebénulás veszélye. A közösségi médián keresztül kommunikál a rajongókkal, egyelőre Makaóban kénytelen a klinika vendégszeretetét élvezni, amíg szállítható nem lesz.

Borzalmas látvány volt, Flörschnek többszörösen is szerencséje volt, hogy túlélte a balesetet


„Vissza fogok térni! Túléltem a tizenegy órás operációt, most már csak azt várom, hogy javuljon az állapotom. Még néhány napot Makaóban kell töltenem, mielőtt hazaszállíthatnak. Szeretném megköszönni a rajongóknak a sok pozitív üzenetet, folyamatosan olvasgatom. Ez külön motivál engem és ösztönöz is” – osztotta meg a Facebookon a német lány.

Sophia Flörsch édesapja, Alex is elismerte, semmi sem tántoríthatja el lányát attól, hogy ismét versenyezzen, ő pedig nem fogja ebben útját állni. „Mellette vagyok, jelenleg nagyon boldog, hogy túl van a műtéten. Minden nap egyre jobb a helyzete, bár természetesen még jócskán vannak fájdalmai.”

„Ugyan még nem beszélgettünk arról, hogy ismét versenyezni kíván-e, még túl korai lenne ez a téma. De meglátásom szerint senki és semmi nem akadályozhatja meg ebben. Amikor ezt a borzalmas balesetet elszenvedte és nem tudtam, mi van a lányommal, életem legnehezebb percei voltak” – fogalmazott Alex Flörsch a SportsMail című lapban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: