DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Ticktum nagyot lépett a Formula-1 felé

Bár a Formula-3-as bajnoki címet elvesztette Mick Schumacher ellen, a fiatal brit makaói sikerével újra célba veheti a Toro Rosso Formula-1-es ülését. Semmit nem zár ki 2019-cel kapcsolatban.

A Red Bull juniorprogramjának egyik legígéretesebb fiatal pilótája az évad derekán még kényelmes előnnyel vezette a Formula-3-as bajnokság összetett pontversenyét, ám Belgiumtól kezdve képtelen volt korábbi formáját hozni, miközben az addig semmi különöset nem mutató Mick Schumacher megtáltosodott. A német sorozatban hozta a győzelmeket, így végül óriási hátrányból fordítva bajnok lett.

Michael Schumacher fiának végső sikere jócskán megnehezítette riválisa, Dan Ticktum dolgát, ugyanis míg Schumacher ezzel már rendelkezik a szükséges szuperlicensz-pontokkal (hogy a Formula-1-be kerülhessen), addig a brit még nem. Makaói győzelmével viszont jóval közelebb került ehhez.

Bár valószínűbb, hogy a japán Super Formula-sorozatban folytatja jövőre, semmit nem zár ki a jövő évvel kapcsolatban, továbbra is a Toro Rosso ülése van számára célkeresztben. „Még öt pontot kell szereznem, hogy meglegyen a szükséges mennyiségem a szuperlicenszhez, ez nagyon fontos” – mutatott rá Ticktum.

Ticktum nem zárja ki, hogy jövőre a Formula-1-ben köt ki, de valószínűbb egy év a Super Formulában


„Most már közel vagyok, ezt a pontmennyiséget könnyen megszerezhetem. Valamelyik sorozatban elindulok a télen, hogy ez sikerüljön. Nem szeretnék beképzeltnek tűnni, de itt nem lesz rajtam akkora nyomás, mivel nemigen lesz olyan pilóta ezekben a sorozatokban, akik igazán veszélyt jelenthetnek rám.”

„Amióta jelenlegi istállómnál versenyzem, igazán jó munkát végzek, a jövő év elejére remélhetőleg könnyedén elérem a bűvös 40 pontot. Folyamatosan fejlődök, ezt ezen a hétvégén is figyelemmel kísérhette bárki. Szerintem a legbiztosabb, ha eltöltök egy évet egy olyan kategóriában, mint a Super Formula, ami tovább segíthet ahhoz, hogy még jobb legyek. Bármilyen szituációba is kerülök, biztosak lehetünk abban, hogy a legjobbat hozom majd ki magamból” – tette hozzá magabiztosan Ticktum.

A Toro Rosso továbbra sem döntött arról, ki lesz Danyiil Kvjat csapattársa 2019-ben. Egyes szakemberek Mick Schumacher szerződtetését javasolják, bár a fiatal német egyelőre még tovább tanulna egy alacsonyabb kategóriában, leginkább a Formula-2-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: