DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F2/F3

Prost: Mick Schumacher elképesztően erős

Alain Prost szerint Mick Schumacher elképesztően erős személyiség, hogy ugyanazt a hivatást tudja űzni, mint apja, és egyértelműen arra számít, hogy jövőre már az F2-ben láthatjuk az ifjú Schumachert.

Ebben az évben Mick Schumacher egyértelműen magasra tette a lécet azzal, hogy elnyerte az F3-as Európa-bajnoki címet, és Alain Prost, aki Mick édesapjának, a hasonlóan legendás Michael Schumachernek a kortársa volt a Formula-1-ben, úgy látja, hogy fényes, de mindenképpen izgalmas jövő áll az ifjú előtt. Még a Makaói Nagydíj előtt nyilatkozott a német versenyzőről.

„Nem tudom, mit jelent ez a jövőre nézve, de engem idén Mick meglepett. A szezon utolsó felében rendkívül meggyőző volt, noha hatalmas nyomás alatt versenyzett. Már a neve önmagában elég nagy súlyt helyez a vállaira, de ez a fiú érti a dolgát” – mondta el Prost a Sport Bladet-nak.

Kimi Raikkönen oldalán, Monzában


„Mick még csak a karriere kezdetén áll, és nem az alapján fogjuk megítélni, hogy mi történik Makaóban, hanem az alapján, hogy mihez kezd majd a Formula-2-ben. Ott majd kiderül, mennyire is jó valójában. Nagy lehetőség előtt áll, és jó volna látni őt az F1-ben, mint versenyzőt, de mindenekfelett, magát az embert, aki a versenyző mögött van.”

A négyszeres világbajnok francia legenda azt is megemlítette, mennyire erős jellemnek tartja Mick Schumachert, hiszen nehéz lehet számára ezzel a névvel élni a mindennapjait: „Azután, hogy ez a sajnálatos helyzet alakult ki az édesapja körül, Micktől elképesztően bátor döntés volt, hogy ugyanazt a munkát végezze, mint annak idején Michael.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: