DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F2/F3

Hamilton: 100%, hogy Schumacher érkezik

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton szerint szemernyi kétsége sincs afelől, hogy Mick Schumacher bekerül a Formula-1-be. Egyrészt a neve, másrészt pedig tehetsége segíti a fiatal németet.

Komoly pálfordulást tapasztalhattunk Mick Schumacher második Formula-3-as idényében. Spa-Francorchamps előtt néhány dobogós helynél többet nem tudott felmutatni, utána azonban elképesztő győzelmi szériába kezdett, amivel felzárkózott a bajnokságban, majd meg is fordította a Dan Ticktummal szembeni küzdelmet (ezt az érintett nem is vette jó néven) és a sorozat bajnokává koronázták.

Egyre több szakember nyilatkozik pozitívan a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fiának teljesítményéről. Közéjük tartozik Lewis Hamilton is, aki szerint nem is kérdés, hogy Mick hamarosan bekerül a száguldó cirkuszba.

Hamilton is biztos abban, hogy hamarosan újra egy Schumacher ellen versenyezhet


„Az édesapja a Formula-1 történetének legeredményesebb pilótája, de nem hinném, hogy ez akadályt jelent a srác számára. 100%, hogy egy Schumacher ismét visszatér a Formula-1-be, részben a neve miatt, ám azért is, mert jó munkát végez” – idézi a négyszeres bajnok brit versenyzőt a Motorsport.com szakoldal.

Schumacher az idény utolsó tizenöt futamából nyolc alkalommal elvitte a pálmát, ezzel felkeltve a rajongók és a szakemberek figyelmét is. „Egyértelmű, hogy komoly tehetsége van, ahogy édesapjával is így volt. Hasonló példa erre Keke és Nico Rosberg esete, valamint ha Fernando Alonsónak gyerekei lesznek, biztos vagyok benne, hogy itt lesznek” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: