DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F2/F3

Letartóztatták Markelov apját

A Formula-2-ben versenyző Artyom Markelov édesapját egy milliárdos vesztegetési ügy miatt a hétvégén Szocsiban letartóztatták. Valerij Markelov vélhetően érintett a 3,4 milliárd dolláros bűnügyben.

Az üzleti világot átszövi a korrupció, nem kivétel ezen kitétel alól Oroszország sem. Meg nem nevezett orosz forrásokra hivatkozva a Crime Russia adott hírt arról, hogy Valerij Markelov egy súlyos korrupciós ügybe keveredett, amit jogászok vizsgálnak.

Érintett lehet ebben a belügyminisztérium fejese, Dmitrij Zaharcsenko is. „Az üzletember a gyanú szerint 3,4 milliárd dollárral vesztegethette meg az ezredest. Az eddigi vizsgálat alapján a pénzösszeg döntő része Zaharcsenko titkos bérházában cserélt gazdát, Markelov részvételével” – tárja fel az ügy eddigi részleteit a Crime Russia.

Markelov bemutatkozhatott egy F1-es szabadedzésen


A nyomozók szerint Zaharcsenkónak a titkosszolgálatnál dolgozva 1520 vállalatcsoport pénzügyeire volt rálátása. A hírek arról szólnak, hogy a hatóságok Szocsiban letartóztatták, majd gyorsan Moszkvába is szállították Markelovot.

Valerij fia, Artyom Markelov az egyik fiatal, orosz reménység éppen az elmúlt hétvégén debültált a Formula-1-ben, bár egyelőre még csak egy pénteki szabadedzésen. A Formula-2-es versenyző karrierjének nagy valószínűséggel nem tesz jót az édesapját érintő hercehurca, valamint pénzügyi háttere is ingataggá válhat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: