DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Horner: Ticktumnak még sokat kell csiszolódnia az F1-hez

Dan Ticktumnak gondolkodnia kellene, mielőtt beszél, mondta Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke az Orosz Nagydíjon, miután a Formula–3-ban versenyző brit pilóta a közösségi médiában osztotta meg véleményét ellenfele, Mick Schumacher formajavulásáról.

A legutóbbi Formula–3-ban az Osztrák Nagydíjat követően Dan Ticktum ugyanis a közösségi médiában tett közzé egy hangzatos bejegyzést, mondván, „érdekesnek” találja Schumacher és a Ferrari által támogatott Prema csapat hirtelen formajavulását. Hozzátéve, úgy érzi, elsősorban azért fogja elveszíteni a bajnoki címet, mert nem Schumacher a vezetékneve.

Christian Hornert az Orosz Nagydíj pénteki napján kérdezték Red Bull junior programjában szereplő pilóta kirohanásáról. A Red Bull csapatfőnöke viszont megvédte fiatal pilótáját, mondván: Dan egy erős karakter, akinek néha gondolkodnia kellene mielőtt beszél. Tehetséges és gyors versenyző, de még sokat kell csiszolódnia és fejlődnie, ahhoz, hogy esélye legyen bekerülni a Formula–1-be.



A 19 éves brit versenyző erősen indította első Formula–3-as szezonját, hiszen négyszer is sikerült győznie, így sokáig vezette a bajnokságot. A szezon második felében viszont a Prema Theodore Racingnél versenyző Mick Schumacher is magára talált. A német az elmúlt hat futamból ötöt megnyert, így átvette a vezetést, míg Ticktum 39 pontos hátrányba került.  

Ticktumot korábban a Toro Rossóval is hírbe hozták, a Red Bull Racing fiókcsapataként működő istálló ugyanis még nem jelentette be 2019-es pilótafelállását. A britnek azonban egyelőre akkor sem lenne esélye a Formula–1-es ülésre pályázni, ha Hockenheimban jelentős hátránya ellenére mégis megnyerné a bajnokságot, ugyanis nem rendelkezne elég ponttal a szuperlicensz megszerzéséhez.

Mick Schumacher ellenben már bebiztosította magát ezen a téren, hiszen elegendő ponttal rendelkezik az F1-es versenyzői engedélyhez. Ennek ellenére sokan úgy gondolják, a német tehetség jövőre feltehetően a Formula–2-ben fog szerepelni.

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: