DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Schumacher reagált a vádaskodásra

Fantasztikus sikersorozat áll Mick Schumacher mögött az F3-as idény második felében, ezzel a bajnoki cím közelébe került. Bár legfőbb riválisa pszichológiai harcot kezdett ellene, a németről lepattan.

Tény, hogy hatalmas pálforduláson ment át a hétszeres világbajnok legenda fiának teljesítménye, nyár közepéig ugyanis gyakorlatilag semmi különöset nem tudott felmutatni a Formula-3-ban, másfél szezonon át mindössze néhány dobogós helyezés jött össze. Belgiumban azonban megtört a jég, megszerezte első győzelmét és azóta folyamatosan tartott a nyerő széria.

Az összetettben eleinte komoly előnnyel vezető Dan Ticktum ezzel egy időben visszaesett, előnye rohamosan csökkenni kezdett, majd teljesen elfogyott. Zsinórban öt győzelmet aratott az ifjú Schumacher, az utóbbi két helyszínen különösen kiemelkedett. A Nürburgringen mindhárom futamot megnyerte, Ausztriában pedig két győzelmet és egy második helyet szerzett, ezzel fordult a kocka és már Schumacher vezet komoly, 49 pontos előnnyel Ticktum előtt, amikor már csak három verseny van hátra.

Mick Schumacher magával foglalkozik, Ticktum főjön csak a saját levében


Ticktum vádaskodni kezdett, hogy a fiatal német hirtelen sikerei nem véletlenek és a mezőny több tagja számára is érdekes a hirtelen javulás. Csak a neve miatt tolják extrán a szekerét. Michael Schumacher fia a lehető legjobban reagál riválisa szavaira, egyszerűen elengedi a füle mellett.

„Meg sem hallgatom az ilyen dolgokat. Az autót korábban borzalmas volt vezetni. Ám csapatként folyamatosan fejlődtünk, míg mások megrekedtek egy szinten. Ticktumnak sok szerencsét kívánok a harcban, de én saját magamra figyelek, ez a siker kulcsa” – nyilatkozta Mick Schumacher a Speedweek szaklapnak.

„Mindenki fejlődik a szezon során, soha nem hagytuk abba a kemény munkát és a folyamatos tanulást. Spái győzelmem után nem volt könnyű a helyzet, de ott állt össze minden, képes voltam konzisztens teljesítményt nyújtani, különösen az időmérőkön javultam sokat, sorra jöttek a remek köridők” – tette hozzá az F3-as bajnoki címre törő ifjú német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: