DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Riválisának gyanús Mick Schumacher szárnyalása

A Red Bull-védenc Dan Ticktum az F3-as bajnoki cím fő esélyesének tűnt egészen addig, amíg az ifjú Schumacher el nem kezdte halmozni a győzelmeket. Szerinte nem ő az egyetlen, aki „érdekesnek” látja a német hirtelen jött tempóját.

Michael Schumacher 20 éves fia, Mick Schumacher másfél szezonon keresztül legfeljebb szórványosan volt dobogóesélyes a Formula-3-as Európa-bajnokságon, mióta azonban Spában megszerezte első győzelmét, édesapját idéző tarolásba kezdett: az utóbbi 13 futamból nyolcat megnyert, köztük zsinórban ötöt, a pontversenyben pedig a középmezőnyből az élre ugrott, 49 pontos előnnyel szinte zsebében a bajnoki cím, mivel a szezonból már csak az idényzáró maradt.

 



Aki biztosan nem örül Schumacher teljesítményének, az a Red Bull juniorprogramjának tagja, Dan Ticktum, akinek a német formába lendüléséig nagy esélye volt arra, hogy újoncként megnyerje az Európa-bajnoki címet. A Red Bull Ringen elég volt egy gyengébb hétvége – egy 4., egy 8. helyezés és egy kiesés –, hogy szinte reménytelen helyzetbe kerüljön. Ticktumnak ráadásul gyanús az Ausztriát uraló Prema-versenyzők, Schumacher és Robert Schwartzman teljesítménye, aki szintén csak az utóbbi hétvégéken vált tényezővé.

„A nem ideális a legjobb kifejezés, amellyel az osztrák hétvégém jellemezhetném” – írta Instagramra a Motopark pilótája. „Nem szeretek ujjal mutogatni senkire, de az igazat megvallva az autó teljesítménye nem volt meg ezen a hétvégén. Az utolsó versenyre javult meg a kocsi, amelyen gyorsan feljöttünk a hetedikről a negyedik helyre. Az első kettőhöz viszonyítva azonban ezen a rajtrácson senkinek sem volt esélye. Még a csapattársaik sem voltak sehol hozzájuk képest, akik jó versenyzők. Az érdekes szóval írnám le a tempójukat, és biztos vagyok benne, hogy az F3-as paddockban sokan egyetértenének.”

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Not ideal is the best way I can describe the weekend here in Austria. I don’t like pointing fingers at anyone but to be honest, this weekend the pace in the car was not there. Set up mainly, as in the last race when we got the car better, we were pretty quick climbing from 7th to 4th. However compared to the top 2 no one on this grid had a chance. Even their other team mates who are good drivers were nowhere compared to them. Interesting is how I would describe their pace and I am confident many people in the f3 paddock will agree. I did the best possible as I always endeavour to do! Thank you to the team as always for their hard work. It’s not over until it’s over and I’ll make sure I arrive at the last round in the best shape I can #redbull #redbullracing #redbullring #fiaf3

Ticktum nem csupán az Európa-bajnoki címet féltheti Schumachertől, ugyanis már felmerült a pletyka, hogy a hétszeres világbajnok sarjára lecsaphat a Toro Rosso, igaz, ezt a csapat részéről cáfolták. Az év korábbi részében Helmut Marko, az utánpótlásprogram vezetője Ticktumot preferálta, a brit azonban az F3 megnyerésével sem gyűjthetne elegendő pontot az F1-es szuperlicenszhez.

A planetf1.com szerint viszont Ticktummal újra számol a Toro Rosso – a felállásban tapasztalatot képviselő Danyiil Kvjat csapattársaként –, az alakulat pedig hajlandó lenne egészen a tesztekig várni második pilótája bejelentésével, hogy Ticktum kisebb téli bajnokságokban, mint az F3 Asian Winter Series, összegyűjthesse a maradék licenszpontokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: