DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F2/F3

Újabb győzelmekkel Mick Schumacher toronymagasan a bajnokság élén

A Formula-3-as Európa-bajnokság hockenheimi szezonzárójára 49 pont előnnyel megy a német tehetség: a Red Bull Ringen Schumacher győzelmi szériája ötnél állt meg.

Mick Schumacher Spában szerezte meg első győzelmét, majd Silverstone-ban és Misanóban is szerzett egy-egy elsőséget, a gépezet azonban a Nürburgringen indult be, ahol a hétvége mindhárom futamát megnyerte. A hengerelés folytatódott a Red Bull Ringen is, ahol a 19 éves pilóta valamennyi versenyre pole-pozíciót szerzett.

A rajtelsőséget felszáradó pályán győzelemre fordította az első futamon: bár végig vezetett, orosz csapattársa, Robert Schwartzman komoly fenyegetést jelentett rá. Az eredménnyel Schumacher az összetettben is átvette a vezetést a csupán nyolcadikként végző Dan Ticktumtól.



A vasárnapi második futamon újra rajt-cél győzelmet szerzett, az időkülönbségek csak azért alakultak szorosan – három tized a másodikhoz és hét a harmadikhoz képest –, mert a verseny késői szakaszában pályára lépett a biztonsági autó. A hétvégén domináns Prema ezen a versenyen hármas dobogót ért el, második-harmadikként Marcus Armstrong és Schwartzman ért célba, akik egyaránt a Ferrari versenyzői akadémiájának tagjai. Mick Schumacher ötödször győzött zsinórban. Amióta a széria 2012-től megkapta az Európa-bajnokság rangot, négyen értek el ilyen győzelmi sorozatot: Raffaele Marciello abban az évben, Max Verstappen 2014-ben (ő hatszor nyert zsinórban, két hétvégén triplázott), Felix Rosenqvist 2015-ben és Lance Stroll 2016-ban. Ticktum kiesése révén előnye egy csapásra 25 ponttal nőtt.

Verstappen rekordját végül nem sikerült beállítani: a harmadik futam rajtjánál Schwartzman átugrotta a németet, a sorrend pedig nem változott a leintésig, az újonc orosz – aki Schumacherhez hasonlóan a szezon második felében találta meg formáját – megszerezte első F3-as győzelmét.

A rendkívül sikeres osztrák versenyhétvégén Mick Schumacher 49 pontra növelte bajnoki előnyét a motoparkos Dan Ticktum előtt, miközben a szezon utolsó fordulóján, Hockenheimben már csak 75 egység szerezhető. Matematikai esélye a pároson kívül a 69 ponttal lemaradó Armstrongnak van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: