DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F2/F3

Schumacher nagyon ráérzett a győzelemre

Mick Schumacher másfél szezonon át szinte semmit nem mutatott a Formula-3-ban, most azonban folyamatos, nyerő sorozatot produkál. Ennek ellenére nemigen nézi az összetett pontversenyt.

A versenyzők leggyakrabban nem szeretik az összetett tabellát nézegetni év közben, inkább a soron következő feladatukra koncentrálnak és igyekeznek nem kizökkenni ritmusukból. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, úgy tűnik, végleg elkapta a fonalat és nem is ereszti el, zsinórban a negyedik versenyhelyszínen, a Nürburgringen is futamgyőzelmet aratott.

A tizenkilenc éves pilóta tehetségét nagyon sokan megkérdőjelezték még idén is és való igaz, nem igazán sikerült kitűnnie az F3-ban még második szezonjában sem. Amikor azonban Belgiumban megszerezte első sikerét, azóta fennmaradt a hullámhegyen és rendkívül biztatóan tör előre, már második a pontversenyben, még ha újabb győzelme után ő még azt is hitte, hogy még „csak” harmadik.

Az ifjonc már 211-re növelte pontjainak számát, ezzel már csak Dan Ticktum van előtte, akinek 237 egysége van. „Összetett második hely? Akkor ez még jobb. Szoros harc lesz a bajnoki címért. Boldog vagyok, hogy újra értékes pontokat gyűjthettem” – nyilatkozta Mick Schumacher a Speedweek.com szakoldalon.

mickschumi-2018

Mick Schumacher karrierje egyértelműen felfelé ível


A második rajtkockából jól rajtolva már az első kanyarban megkaparintotta a vezetést és azt már nem is engedte ki többet a kezéből. „Ki akartam autózni egy kis előnyt, de éreztem, hogy nemigen fog sikerülni. Onnantól inkább arra figyeltem, hogy óvjam az abroncsaimat. Emiatt a riválisok kicsit közelebb is kerültek hozzám, de itt igen nehéz előzni, úgyhogy a versenyt könnyen irányításom alatt tarthattam.”

Valóban Spa-Francorchamps volt a fordulópont az ifjú Schumacher karrierjében? Első győzelme óta ugyanis nyolc futamon 135 pontot gyűjtött, ami bárki másénál több. „A spái pole-pozíció hozta el a mérföldkövet, rengeteget segített. Azóta egyenletes teljesítményt nyújtok.”

„Az irányvonal feltétlenül pozitív. Erős autóval rendelkezünk, ez pedig kulcsfontosságú a bajnoki cím elhódítása miatt. Igaz, én egyáltalán nem szoktam a tabellát nézegetni, inkább versenyről versenyre haladok. Ebben a pillanatban nagyon jól fut a szekér, Dan pedig érzi magán a nyomást. De elsősorban saját magamra figyelek, a többit pedig meglátjuk a következő hetekben” – tekintett előre Mick Schumacher.

Vajon a sikersorozatnak köszönhetően valóban megnőtt az esélye, hogy 2-3 éven belül a Formula-1-ig is eljuthasson?

Mick Schumacher a vasárnapi második és harmadik futamra is megszerezte a pole-pozíciót, valóban bombaformában a fiatal német.

Frissítés: A második futamot Mick Schumacher az első kockából rajtolva meg is nyerte, így huszonhatról tizenhat pontra csökkent hátránya a tabellán. Így eddigi mérlege a Nürburgringen idén: két verseny, két győzelem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: