DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

Mick Schumacher: F2 vagy DTM?

Michael Schumacher fia remek formában van az utóbbi időben és két jó lehetősége is lehet a továbblépésre - kérdés, hogy az F1, vagy a túraautózás felé veszi majd az irányt.

Nagyjából másfél évig volt "átlagos" versenyző a Formula-3-as Európa-bajnokságon Mick Schumacher, ám Spában történt valami: megszerezte első győzelmét a sorozatban, azóta pedig még kétszer meg is ismételte ezt, így a negyedik helyen áll a bajnokságban.

Hétvégén a Nürburgringre látogat a mezőny, ahol a német Bild információi szerint lehetősége nyílik arra, hogy beüljön egy DTM-autóba és tesztelje azt, így megtapasztalhassa, hogy mennyire más ott versenyezni, mint az együléses formaautókkal. A lap tudósítója, Helmut Uhl úgy tudja, hogy Schumacher szeretné ezt megtudni, ő szeretné kipróbálni magát a túraautóban is.

mickschumi



Egy másik német lap, a Kolner Express viszont arról ír, hogy a fiatal folytathatja együléses karrierjét és még egy, sőt, rögtön két szinttel feljebb léphet: az F3-as Eb után nem is a GP3-ba, hanem azonnal a Formula-2-be igazolhat. A Kolner Express úgy tudja, hogy Schumachert az ART szerződtetheti, amelynek tulajdonosa Nicolas Todt, az FIA-elnök Jean Todt fia.

A hírek szerint egyébként mindkét Todt találkozott és beszélgetett is a 19 esztendős Schumacherrel a hétvégi Formula-1-es Olasz Nagydíjon - Gerhard Berger, a korábbi F1-es szerint egyébként az F2 felé kellene mennie. "A célja a Formula-1. A leggyorsabb út ehhez a Formula-2-n keresztül vezethet, de még minden nyitott. Mindenki örülne, ha Mick bármilyen úton-módon édesapja nyomdokaiba léphetne. Ha sikeressé válna, mindannyian boldogok lennénk. Valószínűleg Michael is úgy érezné, álomszerű történet részese" - mondta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: