DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F2/F3

De Vries dominált az F2 főfutamán

Nem tudták megingatni a holland McLaren-ifistát, aki a vezetést is csak néhány pillanatra adta át másnak és a verseny kétharmadánál a Safety Car sem fogott ki rajta.

A McLaren juniorprogramjának (Norrishoz hasonlóan) tagja, Nyck de Vries gyakorlatilag az egész versenyen vezetni tudott, csak néhány pillanatra adta át a vezetést a bokszkiállások során, és magabiztos győzelmet tudott aratni.

A verseny első fázisában az előnye egy ponton hét másodpercre is duzzadt a brazil Sergio Sette Camarával szemben, és bár a brazil végül feljebb tudott zárkózni (köszönhetően Nirei Fukuzumi kigyulladó autójának és az emiatt életbe lépő Safety Car-fázisnak), igazi esélye nem volt a győzelemre, ugyanis a verseny legnagyobb részében esélye sem volt tartani de Vries tempóját.

Sette Camara egyébként rögtön az indulásnál lerajolta a kerekeit elpörgető bajnoki éllovas George Russellt, aki viszont így sem járt rosszul, ugyanis ezzel is növelni tudta előnyét a tabella élén a legfőbb bajnoki rivális, a másik McLaren-junior Lando Norrisszal szemben, aki tehát csak negyedik lett.

Norrisnak egyébként volt esélye arra, hogy feljebb zárkózzon, de miután megvédte negyedik helyét Luca Ghiottóval és Alexander Albonnal szemben, Russell szépen védekezett ellene az SC-fázis utáni újraindítás során.

03318014_011



Az előbb említett Albon a verseny legvégén volt igazán elemében, de amikor megpróbált egy igencsak meredek kísérletet Norris ellen, elmérte a féktávot, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel. Ghiotto sokáig hatodik volt, de az utolsó métereken az orosz Renault-tesztpilóta, Artyom Markelov legyorsulta őt és nem egész egy tizeddel meg is előzte a kockás zászlónál.

Ghiotto mögött Nicholas Latifi, Maximilian Günther és Roy Nissany tudott pontot szerezni, utóbbinak ez volt az első pontja idén.

Ami a tabellát illeti, harmadik helyének köszönhetően George Russel növelni tudta előnyét összetettben az élen, 186 pontjára Lando Norris jelenleg csak 171-gyel tud válaszolni. Alexander Albon hátránya a bajnokság harmadik helyén már harmincöt pont, a mai futamgyőztes de Vries pedig további öt pont lemaradásban van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: