DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Mick Schumacher győzelmi útra lépett?

Sokan csak lesajnálták Mick Schumachert, hogy a Formula-3 már túl nagy falat számára, másfél év kellett első futamgyőzelméhez. Most viszont villámgyorsan jött a második. Folytatás következik?

A hétszeres világbajnok német legenda, Michael Schumacher fiának pályafutása jóval nehezebben indul, mint édesapjáé jó harminc évvel ezelőtt. Mick Schumacher néhány héttel ezelőttig valóban semmi kiugrót nem produkált a Formula-3-as bajnokságban sem.

Spa-Francorchamps-ban azonban megszerezte karrierje első F3-as futamgyőzelmét. Ekkor még legtöbben csak legyintettek, hogy bárkinek lehet szerencséje, másfél szezon után egyetlen sikert elkönyvelhetett az egyik legversenyképesebb istállóval, de nem juthat el a Formula-1-ig.

Belgium után Nagy-Britanniában is győzött Schumacher


Pedig az F1 egyik nagyfőnöke, Chase Carey szívesen venné, ha lehetőséget adhatna Schumachernek az autósport csúcskategóriájában is, hogy bizonyítsa tehetségét. Mick Schumacherre már csak a neve miatt is jóval nagyobb nyomás nehezedik, mint közvetlen riválisaira, de egyelőre jól kezeli a hírnévvel járó felhajtást.

Továbbra sem szeretne azonban kapkodni a 19 éves ifjonc, lépésről lépésre szeretné felépíteni pályafutását. Most ismét egy igen nagy lépést tett meg, a silverstone-i második futamon ugyanis újfent diadalmaskodott a fiatal német, zsinórban a második versenyhétvégén vitte el a pálmát. Végre megtalálta a győzelmi receptet?

Schumacher fantasztikus manőverrel előzött és győzött Spában

Már az első versenyen is a negyedik helyről indulva remekül dolgozta előre magát, ám egy bal hátsó defekt megfosztotta a remek eredménytől. A második futamot a második rajtkockából kezdhette, majd kiváló rajt után az élre állt és végig kontrollálva a tizenkilenc kört, elsőként intette le a kockás zászló Jüri Vips és Jonathan Aberdein előtt.

Változott bármi a hosszú távú célokat tekintve? „Mindig is a Formula-1 volt a végső célom és ez ma sincs másképpen” – reagált Mick Schumacher, aki viszont tisztában van vele, hogy addig még hosszú út áll előtte és nem is szeretne kapkodni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: