DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F2/F3

Billy Monger szerint az autósport biztonságosabb, mint valaha

Az ifjú Billy Monger egy évvel ezelőtt vesztette el mindkét lábát egy súlyos F4-es balesetben, most azonban elmondta, hogy szerinte rengeteget fejlődött a motorsport világának biztonsága az elmúlt évtizedekben.

A 19 éves fiatalember jelenleg a brit F3-as bajnokságban versenyez, ahol továbbfejlesztette Daniel Ricciardo cipőből pezsgőzős szokását. Versenyautóit speciálisan, az ő igényeinek megfelelően alakítják ki, legutóbb például Goodwoodban is vezethetett, de nemrégiben egy F1-es autót is kipróbálhatott.

A France Racinggel készült interjúban azt ecsetelte, hogy mennyire sokat javult az elmúlt évtizedekben a versenyzők biztonsága: „Sokkal jobbak a biztonsági előírások, mint a ’80-as vagy a ’90-es években. Akkoriban sokkal rosszabb volt a helyzet. A versenyzés most annyira biztonságos, amennyire csak lehet. Nyilván semmit nem tudunk előre megjósolni, de a színfalak mögött rengeteget dolgozunk azon, hogy biztonságosabbá tegyük a motorsportot.”

Billy Monger elégedett a mai versenyautók biztonságával


Billy Monger elképesztően nagy akaraterővel rendelkezik, fejben nagyon erős, melyet az is bizonyít, hogy meglátta a pozitívumot sajnálatos balesetében is: „Az én F4-es balesetem után átszabták az F4-es autókat, hogy senkivel sem történhessen meg az, ami velem.”

A legfrissebb hírek szerint Billy Monger 2020-ban, egy speciálisan, mozgássérült versenyzőkkel induló csapat tagja lesz a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: