DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

Mick Schumacher újabb dobogós helye

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia a Hungaroringen ismét dobogóra állhatott. Még mindig van egy gyengébb pontja, de úgy tűnik, jó úton halad a fiatal német.

Nem lehet könnyű Michael Schumacher fiaként rajthoz állni egy autóversenyen, a Formula-3-as bajnokságban bizonyítani igyekvő Mick is jól tudja ezt, ahogy annak idején a német legenda kevésbé sikeres öccse, Ralf is megtapasztalhatta, hogy jóval nagyobb a nyomás a név miatt.

Tavalyi, tanulóévében nem igazán sikerült nagyot alkotnia Mick Schumachernek az F3-ban, az idei évre azért jóval nagyobb célokat tűzött ki magának, végső soron pedig néhány év múlva a Formula-1-ig is szeretne eljutni. Idei második versenyhétvégéjén összejött egy harmadik helyezés (az idény hatodik versenyén). Tavaly Monzában pezsgőzhetett.

Pauban kicsit nehezebben indult számára a szezon, de egyre inkább megtalálja a ritmust. Mogyoródon egy negyedik és egy hetedik hellyel gazdagodott, majd végre felállhatott a dobogóra is. Ezzel jelenleg harminchét egységgel rendelkezik a bajnokságban, az újonc Enaam Ahmed (Hitech istálló) 83 ponttal áll az élen.

Mick Schumacher versenytempó terén nagyon jó úton jár, de az időmérőkön javítania kell


Sajnálatos módon az időmérő edzéseken még mindig a vártnál gyengébb produkciót nyújt a fiatal német, a második és harmadik futamon mindössze a tizenegyedik és a kilencedik rajthelyet csípte meg, utóbbi pozícióból mégis a dobogóra küzdötte fel magát, tehát a versenytempó már megvan.

Pedig Magyarországon lett volna igazán fontos a jó rajtpozíció. „ A rajtnál szerencsés ívre kerültem, utána arra figyeltem leginkább, hogy óvjam a gumikat és ne kövessek el vezetői hibát. Itt nagyon nehéz előzni, rendkívül boldoggá tesz a harmadik helyezés. Annak is örülök, hogy a következő állomásunk a Norisring, ahol szeretném legalább a mostani hétvége eredményét megismételni” – nyilatkozta Mick Schumacher a Speedweek szakoldalnak.

„A gyengébben sikerült időmérők után mindig alaposan fel tudtam eddig zárkózni, az autó is nagyon kezes volt. Ugyanakkor nem előny, hogy mindig hátrébbról kezdek, ezen javítanom kell” – tette hozzá a 19 éves német pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: