DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Kemény csata az F2 főfutamán

F1-es reménységek sajátították ki az F2 több virtuális biztonsági autós szakasszal megszakított főversenyének dobogóját Barcelonában, szemerkélő esőben.

A Forma-1-es időmérőt követően néhány csepp eső tette csúszóssá a barcelonai aszfaltot, sőt, még az F2-es rajt utáni pillanatokban is nedves volt a pálya – ám a borongós idő ellenére a csapatoknak nem kellett igénybe venniük a rovátkolt abroncsokat a futam során. Nicolas Latifi autója lefulladt a rajtnál, Maximillian Günther a kavicságyban landolt a kettes kanyarban, így gyorsan életbe lépett az első virtuális biztonsági autó.



Mivel a pole-ból induló Alex Albon hátracsúszott, Nyck de Vries vette át a vezetést George Russell előtt – ám a brit két körrel a restart után el tudott menni a holland mellett. Hamarosan újra életbe lépett a sárga, hiszen az MP Motorsport pilótái nem értették meg egymást az egyes kanyarban – Roberto Merhi továbbment, Ralph Boschung azonban a kavicságyban ragadt. A verseny nem folytatódhatott sokáig normál körülmények között, hiszen két körrel később Arjun Maini falnak csúszott az ötös kanyarban – később még egy VSC-periódus akasztotta meg a mezőny tempóját, Louis Deletraz és Sean Gelael ütközése miatt.

Az élen Russell hibátlanul tartotta magát, s noha de Vries egy ideig visszacsúszott a harmadik pozícióba, a végén a győzelemért támadta a Mercedes tehetségét. Noha az ötös kanyarban egy alkalommal meg is előzte riválisát, Russell vissza tudta venni a vezetést, és a végén be is húzta a győzelmet a holland, valamint a leintés előtt egyre inkább felgyorsuló Lando Norris előtt.

A főfutam végeredménye:

1  George Russell   ART Grand Prix  
2  Nyck de Vries   Prema Powerteam 1.000
3  Lando Norris   Carlin 1.700
4  Luca Ghiotto   Campos Racing 5.700
5  Alexander Albon   DAMS 6.000
6  Jack Aitken   ART Grand Prix 8.200
7  Sergio Sette Camara   Carlin 9.800
8  Artem Markelov   RUSSIAN TIME 20.800
9  Tadasuke Makino   RUSSIAN TIME 23.900
10  Antonio Fuoco   Charouz Racing System 25.200
11  Nirei Fukuzumi   Arden International 29.100
12  Roy Nissany   Campos Racing 36.700
13  Roberto Merhi   MP Motorsport 58.700
14  Nicholas Latifi   DAMS 1 kör
-  Sean Gelael   Prema Powerteam 9 kör
-  Louis Deletraz   Charouz Racing System 9 kör
-  Arjun Maini   Trident 26 kör
-  Ralph Boschung   MP Motorsport 31 kör
-  Maximilian Gunther   Arden International 36 kör
-  Santino Ferrucci   Trident 36 kör
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: