DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F2/F3

Monger már magasabb célokat tűz ki maga elé

Billy Monger közel egy éves szünet után versenyzett újra Formula-autóval, nem is akárhogy, azonnal harmadik lett a brit F3 nyitófutamán. Újra meg is jött a 18 éves fiú étvágya a sikerre.

Az Oulton Parkban rendezték a BRDC brit Formula-3-as sorozat nyitófutamán. Nem meglepő módon megkülönböztetett figyelem kísérte Billy Monger teljesítményét, aki közel egy évvel súlyos balesetét követően tért vissza hivatalosan is a versenypályára, a számára megfelelően átalakított F3-as autóval.

Ne feledjük, tavaly tavasszal egy F4-es futamon, Donington parkban egy hatalmas baleset következményeként Monger mindkét lábát amputálni kellett. Már az időmérőn is kitűnt a fiatal brit, az ötödik rajtkockát szerezte meg, ami pazar teljesítmény. A rajtnál Clement Novalak és Krish Mahadik összekoccantak és visszaestek, Monger ezt kihasználva feljött harmadiknak és ezt meg is őrizte a leintésig.

Természetesen rendkívül boldog az elért eredménnyel. „Ha azt mondta volna nekem valaki, hogy a visszatérésemet követően már az első futamon a dobogóra állhatok, azt válaszoltam volna neki, hogy ez biztosan nem igaz. Még a szezon előtti tesztelések során is, mert még rengeteg munka állt előttünk” – nyilatkozta a Motorsport.com szakoldalnak Billy Monger.

Billy Monger szeretne a bajnoki címért is versenyezni


„Amikor csak pályára gurulunk, mindig egyre jobbak és jobbak vagyunk, éppen emiatt vagyok a leginkább izgatott. Minden alkalommal egyre kényelmesebbnek érzem az autó kezelését. Önbizalommal tölt el, hogy a szezon ilyen korai szakaszában a legjobb ötbe kvalifikáltam magam és harmadikként végezhettem”.

„Ahogy az évad halad előre, ez csak javulni fog, minden versenyen a dobogós pozíciót kell célul kitűzni magunk elé. Nem versenyeztem közel egy éve, éreztem az első körökben, hogy igencsak reflektorfényben vagyok. Szeretnék a teljes évben vezetni, szeretnék a bajnoki címért harcolni és remélem, a csapat is így gondolja” – utalt arra Monger, hogy egyelőre csak az első futamra volt meg a költségvetése.

Alighanem megérdemelné a szenzációsan visszatérő brit fiú, hogy egész évben megkapja a lehetőséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: