DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Nem a mi hibánk, hogy jók vagyunk

Nem olyan mókás agyonverni a mezőnyt, mikor akár egy másik csapat ellen is harcolhatnának a győzelmekért – állítja Lewis Hamilton, miközben kiemelte, ez nem a Mercedes hibája.

Zsinórban ötödik kettős győzelmét aratta a 2019-es szezonban a Spanyol Nagydíjon a Mercedes csapata, miközben a Ferrarinak ezúttal még csak a dobogó sem jött össze, s hátrányuk már 96 pont az Ezüst Nyilakkal szemben.

Lewis Hamilton, aki jelenleg vezeti a világbajnoki pontversenyt, viszont úgy érzi, sokkal élvezetesebb volna, ha kiélezettebb lenne a csata a győzelmekért: „Ez így nem olyan jó móka, mint amikor egy másik csapat ellen versenyzünk” – idézi az ötszörös világbajnokot a GP Fans.

„Erről szól ugyanis a Formula-1. Ez teszi izgalmassá, hogy ide jövünk, és egy vagy két olyan csapat ellen küzdhetünk meg, akik szintén a legjobbjukat nyújtják. Ráadásul, ha egy csapat jól teljesít, az általában két ellenfelet is magával hoz.”

Nem a Mercedes hibája, hogy a többiek gyengék


„Ha az autók közel állnak egymáshoz, sokkal jobban felszínre törnek az erősségek és a gyengeségek. Amikor ilyen körülmények között kell kijátszanunk a kártyáinkat, és megpróbálnunk abból előnyt kovácsolni, amink van, az sokkal élvezhetőbb. De ha nincs meg ez a fajta kihívás, úgy nem olyan izgalmas a dolog.”

„A Formula-1-nek nem arról kellene szólnia, hogy házon belül csatázunk a sikerekért, de most ez a helyzet, ahogyan már oly sokszor a múlt során. Az emberek elégedetlenek lehetnek, ha látják, mekkora a különbség már most a Ferrarihoz képest a javunkra. Mi persze mindig megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, nem tudom, a többiek miért estek vissza. Ugyanakkor ez nem a mi hibánk, nem a mercedeses srácok szegénységi bizonyítványa, hogy elképesztően jók abban, amit csinálnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: