DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Binotto: A Ferrari fejlesztései elégtelenek

Sebastian Vettel még csak utalást tett rá, a csapatfőnök azonban nyíltan ki is mondta, hogy fejlesztéseik mélyen alulmúlták a várakozásokat, nem elégségesek, még inkább kiemelték a gyengeségeket.

Nagy várakozással tekintett a Spanyol Nagydíj hétvégéje elé a Scuderia, miután teljesen új motor- és aerodinamikai fejlesztésekkel érkeztek Barcelonába. Ráadásul egyre inkább győzelmi kényszerben vannak, mivel a Mercedes csúnyán ellépett az első négy nagydíjon aratott négy kettős győzelmével.

Azóta ez már ötöt számlál, mivel a katalán versenypályán sem akadt senki, aki igazán megszoríthatta volna az Ezüst Nyilakat, Hamilton és Bottas elvitték a pálmát, de a Ferrarik elé immáron Max Verstappen is megérkezett a Red Bull-lal, a holland már a bajnoki tabellán is felugrott a harmadik helyre. Sebastian Vettel is egyértelműen úgy fogalmazott, hogy csak tartani tudták a Red Bull-Honda tempóját, gyorsabbak nem voltak.

A Ferrari már a dobogóról is lecsúszott Barcelonában


A vörös istálló csapatfőnökét sem veti éppen szét a jókedv. „Ez ismét egy olyan verseny volt, ami mélyen alulmúlta várakozásainkat. A frissítéseket, amiket motorfronton és a karosszériára hoztunk, jól működtek, nem volt gond velük, viszont abszolút elégtelennek bizonyultak” – ismerte el Mattia Binotto.

„Ki kell elemeznünk és végiggondolni, mi nem működött. Egyelőre úgy vélem, nem fogunk rá precíz választ találni. Véleményem szerint, ami a motorerőt és ezzel együtt az egyenesbeli sebességet illeti, abban elég jók vagyunk, de az autónak olyan szintű hiányosságai vannak, amire ez a hétvége tökéletesen rávilágított.”

„A mi dolgunk, hogy megértsük és rájöjjünk, pontosan hol és miben kell javulnunk, ez csak megerősíthet minket a jövőben. Tudjuk, hogy hatalmas feladat áll előttünk, muszáj fejlődnünk, de nem veszítjük el a hitünket, nem csüggedünk. Az akaratunk nem szenvedett csorbát, a vágyakat pedig tetteknek kell követniük” – tekintett előre Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: