DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettelt az sem zavarná, ha elfelejtenék

A négyszeres világbajnokot nem érdekli, hogyan emlékeznek rá a jövőben – nem érzi szükségét sem. Ugyanakkor kijelentette, még mindig eltökélt, hogy vb-címet nyerjen a Ferrarival is.

Négyszeres világbajnokként, 52 nagydíj győzteseként Sebastian Vettel már most bevonult a sportág történetének legeredményesebb versenyzői közé. A 31 éves németet azonban nem foglalkoztatja, hogyan fognak emlékezni rá, amikor már nem fog versenyezni.

„Nem érdekel, nincs szükségem örökségre” – hangzott Vettel meglepő válasza a Sky Sportsnak adott interjúban. Minden idők legfiatalabb világbajnoka úgy vélekedik, akár el is felejthetik: „Főleg manapság, amikor a világ ilyen gyorsan változik, nincs arra szükségem, hogy emlékezzenek rám. Nem szomorkodom miatta, jó dolog a továbblépés.”



„Szeretem a tradíciókat és hagyománytisztelőnek tartom magam, de ellene vagyok annak, hogy egy pillanatban vagy egy korszakban ragadjak. Úgy vélem, jó dolog továbblendülni, előrelépni. Remélem, öregebb koromban is haladó leszek, előre fogok tekinteni és nem hátra. Jó dolog számot vetni egy pályafutással, de nem ez életünk célja. Az élet inkább arról szól, hogy előre kell menni.”

Az interjúban Vettel azért értékelte 2007 óta tartó eddigi Formula-1-es pályafutását, melynek fő sikereit a Red Bullnál érte el:

 „Sosem képzeltem volna… Nem hiszem, hogy egyáltalán álmodtam ilyen nagyot, hogy ennyi mindent el fogok érni. De a dolgok itt nem érnek véget, az ember többet szeretne. Ilyen tekintetben mohó vagyok, többet akarok, győzni akarok a Ferrarival, bajnoki címet nyerni!”

Arra a felvetésre, hogy elcserélné-e kettő Red Bull-lal elért világbajnoki címét egyre a Ferrari színeiben, így válaszolt: „Lehet, hogy rossz vagyok az üzletben, de nem tenném, mert biztos vagyok abban, hogy képes leszek nyerni a Ferrarival. Nincs szükség cserére!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: