DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Williams kiakadt: Ez elfogadhatatlan

A legkevésbé a szenvedő Williamsnek hiányzott a csatornafedél okozta anyagi kár: teljes karosszériacserére van szükség, ami a második edzés elvesztését jelenti. Russell nagy ütést kapott, de sérülés nélkül megúszta.

Kevesebb mint negyedóráig tartott az Azerbajdzsáni Nagydíj szabadedzése, miután egy rosszul rögzített csatornatető összetörte George Russell Williamse padlólemezének régióját. A tréninget piros zászlóval felfüggesztették, majd törölték: több mint 300 csatornanyílást kell ellenőrizni, hogy a versenyhétvége biztonságban folytatódhasson.

„Éreztem az ütést, aztán a legnagyobb csattanás ereje ment végig a testemen” – idézte fel a balesetet a Sky Sportsnak Russell, aki sérülés nélkül megúszta az incidenst. „A normál ívemen haladtam az egyenesben. Teljesen tönkretette az edzésünket, ami semmiképpen sem ideális. De nekem nincs bajom, kemény fickó vagyok.”



A csapatvezető-helyettes Claire Williams az „elfogadhatatlan” jelzővel minősítette a szervezői hibát. A grove-i kiscsapat az, amelynek a legkevésbé hiányzott a baleset, valamint a vele járó javítási költségek.

„A pálya dolga biztosítani, hogy a csatornafedelek rendesen le legyenek csavarozva. Ez egész egyszerűen nem elfogadható. Az ilyen kár miatt kieshet számunkra a délután edzés is. Készenlétben van egy másik karosszéria, amelyet lehet, hogy fel kell használnunk. Nem ezt várnánk egy Formula-1-es pályától. A versenyirányítással fogunk elszámolni” –

A Williams a károk felmérése után a közösségi médián keresztül megerősítette, hogy az FW42 karosszériáját cserélni kell. A szabályok értelmében emiatt legközelebb csak a szombati harmadik szabadedzésen vehet részt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: