DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Igazságtalan lenne korán ítélkezni Giovinazzi felett

A nagyrészt újoncnak számító Antonio Giovinazzi egyelőre pont nélkül áll a Formula-1-ben, ám csapattársa, a finn jégember szerint nem szabad három peches versenyhétvége alapján megítélni őt.

Az Alfa Romeo istálló egyelőre tizenkét pontot gyűjtött az idei világbajnoki sorozatban, pontosan annyit, mint a negyedik helyen tanyázó Renault. A megoszlás azonban aránytalan, mivel az összes egységet a 2007-es világbajnok Kimi Raikkönen szerezte, a tehetséges olasz csapattársnak egyelőre nem jött ki a lépés.

Az istálló egyértelműen kiáll Giovinazzi mellett, ahogy tavaly a szintén gyenge kezdetet bemutató Charles Leclerc-rel szemben is türelmesek voltak és megérte annak lenniük, mert a monacói hamarosan szárnyalni kezdett. Talán éppen Azerbajdzsánban fordulnak jobbra az ifjú olasz dolgai is?

Kimi Raikkönen szintén védelmébe vette csapattársát. „Egyelőre nem igazán sikerülnek a dolgai, sajnos rengeteg problémája akadt az autóval. Egyértelmű az is, hogy elég kevés tapasztalattal rendelkezik még, de erről szól a versenyzés, minél több kört tesz majd meg, annál inkább rutinosabbá válik” – idézi a veterán finn pilótát a Motorsport.com.

Raikkönen tudja, korai lenne még leírni három hétvége után Antonio Giovinazzit


„A szabadedzéseken többször is kisebb megbízhatósági gond lépett fel nála, ami ugyan nem jelentett nagy problémát, de ha az autóval a garázsban kell várakoznia, az sohasem segíti a fejlődését senkinek, nagyon balszerencsés volt eddig.”

„Igazságtalan lenne az eddigiek alapján máris leírnunk őt, remélhetőleg lesz végre egy baj nélküli hétvégéje, ami után igazán megítélhetjük a teljesítményét. Úgy vélem, képes nagyon gyors köröket futni, de még nincs meg a kellő tapasztalata. Ráadásul, ha egy hétvégén kihagyni kényszerül egy teljes szabadedzést, az kész rémálom tud lenni, mire behozza a lemaradást a pilóta” – mutatott rá Kimi Raikkönen.

Giovinazzinak lassan ideje bizonyítania, ám ha többször is, rajta kívül álló okokból kerül hátrányba, valószínűleg türelmesen áll a kérdéshez az Alfa Romeo istálló is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: