DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Megbízhatatlan, de gyors a Renault

Nico Hülkenberg a francia gyári istálló idei autójával relatíve elégedett, mivel ugyan többször is műszaki problémák szóltak közbe, az alapvető tempója sokat javult a Renault-nak. Ez pedig jó alap.

Nem nevezhető éppen tökéletesnek a Renault eddigi teljesítménye 2019-ben, mivel Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is csak egyszer-egyszer látta meg a kockás zászlót az eddigi három versenyen, igaz, akkor mindkétszer értékes pontokkal gazdagodtak, mindketten 6-6 egységgel állnak jelenleg a tabellán.

A végsebességi adatok is azt mutatják, hogy a franciáknál sikerült a tempó terén előrelépni, ugyanakkor a műszaki hibák egyelőre megkeserítik a pilóták és a mérnökök életét. Emiatt panaszkodott is a tapasztalt német pilóta, de úgy látja, még mindig fontosabb, hogy az autó gyors, mert a meghibásodásokon előbb-utóbb úgyis túllépnek.

A megbízhatósággal nem, a tempóval viszont elégedett Hülkenberg


„Időnként megakadunk, nem túl jó érzés, hogy többször is kiállni kényszerültünk, nem így képzeltük a szezonkezdetet. Ugyanakkor értékes pontokkal is gazdagodtunk már. Ez pedig a dolgok jó oldala, minden pályán megvolt eddig a megfelelő tempónk. Legalább az egyik, de többnyire mindkét autónk remek pozícióban futott és fontos pontokat szereztünk” – elemezte a helyzetet Nico Hülkenberg.

„Úgy érezzük, kiváló alapokkal rendelkezünk, a középmezőny továbbra is rendkívül szoros, a legjobb három istálló jócskán előttünk jár. Legfőbb célkitűzésünk, hogy kicsi, de folyamatos lépésekkel, hétről hétre egyre gyorsabbá varázsoljuk a versenyautót” – tette hozzá optimistán Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: