DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Senna egy elérhetetlen hős számunkra

Az ötszörös világbajnok megtisztelőnek érzi, hogy Ayrton Sennával emlegetik egy lapon, de szerinte mindenki csak álmodozhat arról, hogy versenyzőként azon a szinten ismerjék el, mint a néhai brazilt.

Nemrég Gerhard Berer száján csúszott ki az a mondat, hogy Alain Prostot, de még Michael Schumachert sem ismeri el olyan tudású versenyzőként, mint a megboldogult, háromszoros világbajnok Ayrton Sennát. Szerinte Lewis Hamilton az egyetlen versenyző, aki egy lapon említhető vele.

Ayrton Senna szobra Imolában


„Ezt most hallom először. Rendkívül tisztelem Gerhardot, az pedig, hogy egy olyan ember mondja ezt, akinek megadatott, hogy versenyezzen Ayrton ellen nagyon jólesik. Jól ismerte és barátok is voltak, így megtisztelő ezt egy ilyen ember szájából hallani, ugyanakkor felfoghatatlan, hogy engem emlegetnek egy mondatban Sennával” – mondta a brit Bakuban.

„Számomra viszont Ayrton egy olyan elérhetetlen szinten áll, amiről mi versenyzők csak ábrándozunk, hogy egyszer odáig juthassunk. Sajnos nem ismertem őt személyesen, csak annyit láttam belőle, amit a megmaradt klipekből, illetve a tv-ben látni lehet. Elképesztően jól vezetett, imádtam őt nézni. Ő volt az, aki inspirált engem egész karrierem során, most is egy hős és mindig az is marad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: