DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Nem könnyű az idei Mercedesszel

A regnáló F1-es világbajnok szerint az idei autójával egyelőre nehezebb dolgozni, mint a tavalyival, de biztos benne, hogy folyamatosan javulni fog a helyzet - a bahreini sikerük elég szerencsés volt.

Az évet sorozatban három kettős győzelemmel indította a Mercedes, Lewis Hamilton, a csapat ötszörös világbajnoka azonban arról beszélt, hogy ezt az idei autót nehezebb kezelni, mint a tavalyit - annak ellenére, hogy 2018-ban sokkal rosszabbul nyitották a szezont és hamar hátrányba kerültek a Ferrarihoz képest.

ham1



"Egyelőre ezzel az idei autóval egyértelműen nehezebb dolgozni, vagyis egyértelműen nem könnyebb" - mondta az Autosport ezt firtató kérdésére Hamilton. "Ez több dolog miatt van így, a gumik például összetettebbnek tűnnek most, mint tavaly. De minden szezon elején szenvedünk ezzel, mindenki próbálja megérteni az abroncsok különböző működési tartományát. Ez eddig is elég szűk volt, most még szűkebb lett, szóval egyre nehezebb a helyzet."

A brit pilóta szerint az autó egyensúlyát is nehéz eltalálni és minden évkezdet erről szól, de amikor ezt az "egyenletet" a gumik és a motor működése is befolyásolja, akkor válik igazán bonyolulttá a helyzet. "De ahogy haladunk előre, úgy tanulunk meg egyre többet és többet. Úgy gondolom, hogy egy futamon egyértelműen szerencsénk volt, Bahreinben, de a versenyen azért elég jók voltunk, az utolsó futam pedig elég jól sikerült számunkra" - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: