DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sajtó: Gasly adatai használhatatlanul gyengék

Tavaly többször is nagyot villantott Pierre Gasly a Toro Rossóval, ám a Red Bullnál egyelőre gyengélkedik. A hírek szerint olyan mértékben, hogy Verstappen számára nem használhatók az adatai.

Pierre Gasly az idei szezon egyik negatív meglepetése. Tavaly (félig-meddig) újoncként remekül teljesített a Toro Rossóval, többször is képes volt kiemelkedő eredményt elérni, amiből bahreini negyedik helyezése különösen figyelemre méltó volt. Egyelőre viszont elveszettnek tűnik az anyacsapatnál, pedig össze kell szednie magát, mert a Red Bull nem szokott kesztyűs kézzel bánni azokkal, akik nem hozzák az eredményeket.

Gasly elméletileg már tudja, hol kell fejlődnie, ehhez igyekezni fog változtatni vezetési stílusán. A holland De Telegraaf újságírója, Erik van Haren szerint viszont olyan mértékben lassabb Max Verstappennél a rutintalanabb francia, hogy már nem hasonlítják össze egymás adatait, mert abból a vezérpilóta gyakorlatilag semmilyen hasznot nem remélhet.

Gasly egyelőre csalódást okoz a Red Bullnál


Az idei harmadik nagydíjhétvégén ugyan erős pontszerző helyen végzett Gasly, de összességében továbbra is durván elmarad az ötszörös futamgyőztestől, Kínában az időmérőn egy teljes másodperc volt a hátránya (igaz, az utolsó gyors körét egyik Red Bull sem tudta megkezdeni, mert kicsúsztak az időből).

„A Red Bull nem akarja, hogy Max Verstappen és Pierre Gasly kvalifikációs csatározása is 21:0-ra végződjön (mint tavaly Alonso fölénye Vandoorne-nal szemben). Kínában Gasly eltöltött egy kis időt Verstappen autójában, hogy érezze azt is. Nem a pályán, csak a garázsban. Ugyanazt a beállítást használta az időmérőn, mint csapattársa, mégis egy másodperccel elmaradt tőle, ez nagyon rossz jel” – mutatott rá van Haren.

„Azt is hallottam, hogy Verstappen már nem is használja Gasly adatait tovább (a nagy lemaradás miatt), bár csapattársakként továbbra is segíthetik egymást” – fogalmazott a holland újságíró. Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy holland pilótáról és egy holland újság alkalmazottjáról beszélünk, de amit eddig a pályán mutatott Gasly, az hosszú távon biztosan kevés lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: