DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kubica: A Williamsnél most mindenki áldozat

Rendkívül nehéz időszakot él meg a Williams istálló, az elmúlt évek zuhanása ugyanis tovább folytatódott, a mélyrepülés eredménye pedig, hogy a pilóták legjobb tudásukkal is abszolút utolsók.

Ausztráliában elismerte a grove-i gárda, hogy a versenyautóval (ismételten) alapvető tervezési hibával szenvednek, amihez jócskán idő kell, mire megoldást találnak. Ez azért is nagyon fájó, mert a tavalyi évben úgyszintén súlyosan félretervezett versenyautóval voltak kénytelenek rajthoz állni, az FW41 után az FW42-es még pocsékabbra sikeredett.

A visszatérő Robert Kubicát így sokan sajnálják, mivel jelenlegi gépével képtelenség harcba szállni akár a középmezőnybeli riválisokkal is, senki nem ilyen visszatérésről álmodik. A lengyel szerint jelenleg mindenki szenved a gárdánál.

„Úgy vélem, mindannyian áldozatok vagyunk, mindenki ugyanabban a helyzetben van a csapatnál. A Williamsnél dolgozók egyike sem boldog a jelenlegi szituációban, valóban senki. Végső soron mindenki azt kívánja és reméli, hogy a dolgok jobbra fordulnak, de azzal is tisztában vagyunk, hogy nagyon keményen kell ehhez dolgoznunk” – nyilatkozta Robert Kubica az Autosport szaklapnak.

Kubicáéknak nem sok oka van az örömre idén


Már a fejlődés apró jelei látszódtak Kínában, a Williams csökkentette (hatalmas) hátrányát a riválisokkal szemben, de tudják, hogy még hosszú idő kell a felzárkózáshoz. „Nem egy-két hónap alatt oldódnak meg a gondok, az lehetetlenség. Hacsak nem tesztelnénk máris valamit a szélcsatornában, amivel hirtelen két másodpercet nyernénk.”

„De ha ilyennel nem rendelkezünk, akkor ez nem oldódik meg ilyen rövid idő alatt, sokkal több kell. Szomorú kimondani, de valószínűleg még hosszú ideig nem tudunk nagymértékben javulni” – mutatott rá az igazságra Kubica, aki saját teljesítményével relatíve elégedett, ám a Formula-1 az elmúlt években nagyon megváltozott.

Ezek után alighanem az is siker lenne az istálló számára, ha akár egyetlen pontocskát is sikerülne szerezni a nyári szünetig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: