DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Stroll előtt fényes jövő állhat

A közvéleménynek a fizetős pilóta kifejezésről a jelenlegi mezőnyből elsőként Lance Stroll jut eszébe, ám a Racing Point technikai igazgatója szerint a kanadai előtt fényes jövő áll a Formula-1-ben.

A juniorszériákban nem teljesített rosszul Lance Stroll, de az is kétségtelen, hogy édesapja elképesztő mennyiségű pénze nélkül nem kerülhetett volna a Williams látókörébe 2017-ben. Hatalmas szponzori pénzzel a háta mögött nem kellett aggódnia az üléséért akkor sem, amikor igen nehéz kezdeti időszakot élt meg.

Idővel egészen jó eredményekkel is jelentkezett Stroll, a bakui dobogó után Monzában például az esős időmérőn remekelt és némi szerencsével (az előtte végzők közül ketten is büntetést kaptak) az első sorba kvalifikálta magát, az összesítésben pedig alig maradt el pontszámban a rutinos Felipe Massa mögött.

Stroll egyelőre elmarad Pereztől, de a technikai igazgató szerint a kanadai előtt is szép jövő áll


Tavaly nagyot zuhant a Williams, Stroll pedig elhagyta a süllyedő hajót, köszönhetően annak, hogy az édesapja vezette konzorcium felvásárolta a Force Indiát és Racing Point néven újjászervezte. Ezek után nem meglepő módon az egyik idei pilóta a tulajdonos fia lett. Eddig csapattársa, Sergio Perez jobb teljesítményt nyújt, mint a fiatal kanadai, de az istálló technikai igazgatója szerint Stroll már kinőtte a „fizetős pilóta” státuszt és szép kilátásai vannak.

„Már az első tesztelése alkalmával azonnal láthattuk, hogy Lance tehetséges. Ez már a szimulátoron végzett munka során is kiderült. Végigdolgozta a téli szünetet, az elkötelezettsége és lelkesedése hihetetlen mértékű” – magyarázta Andrew Green technikai igazgató, aki a Racing Pointtól gyors fejlődést vár a következő hónapokban, ugyanis egyre gyorsabban érkeznek majd az eddig hiányzó frissítések.

„Az első benyomásaink azonnal nagyon jók voltak Lance-ről. Tökéletesen illeszkedik a csapatba. Úgy gondolom, nagyszerű jövő áll még előtte” – tette hozzá Green. Két pontot egyébként már szerzett Ausztráliában a kanadai, de az időmérőkön még gyengén teljesít, mindhárom helyszínen a Q1-ben kiesett, miközben Perez egyszer bejutott a legjobb tízbe is és mindháromszor előtte végzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: