DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ecclestone: A Williams tovább zuhanhat

Egyáltalán nem látja biztosítottnak az egykor szebb napokat látott istálló jövőjét Bernie Ecclestone. Az elmúlt időszakban viszont elszipkázták tőlük a legjobb szakembereket, ezért is csúsztak le.

A két Williams a szezon első felében egyértelműen kibérelte az utolsó két helyet a rajtrácson (és a versenyeken is), annyira gyenge az FW42-es. Hiába tesz meg mindent Robert Kubica és George Russell idén, annyira gyenge a technika alattuk, hogy még a középmezőnytől is hatalmas a lemaradásuk.

Az elmúlt napokban kapott szárnyra az a sajtóhír, hogy Dmitrij Mazepin orosz milliárdos felvásárolná az istállót, ezzel hasonló forgatókönyvvel szerezhetne fiának, az F2-ben versenyző Nyikita Mazepinnek állandó ülést a száguldó cirkuszban, ahogyan azt tette Lance Stroll édesapja, Lawrence is a Racing Pointnál.

A Williams zuhanása évek óta látható


A Formula-1 egykori mindenható ura szerint a zuhanás csak tovább folytatódik majd. „Azzal a problémával kellett szembesülniük, hogy a technikai személyzet legjobb embereit elcsábította a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull. Nem olyan nagyon régen még a Ferrarival egy szinten volt a Williams, nagyon szomorú helyzetben vannak” – nyilatkozta a brit üzletember az AutoHebdo című lapnak.

Vajon miért nem volt jelen az ezredik világbajnoki futamon? „Egy hónappal ezelőtt ételmérgezést kaptam, nem éreztem jól magam, ezért úgy döntöttem, nem megyek el. Londonból néztem végig a versenyt. Ráadásul most már másképp zajlanak a futamlátogatásaim. Szeretnék jobban részt venni, de tudom, hogy nem tehetem, csak a számat tudom csukva tartani.”

Ecclestone minden követ megmozgatott volna, hogy az ezrediket ugyanúgy Silverstone-ban rendezzék meg, ahogy az elsőt. „Hogy miért? Mert itt tartották az első világbajnoki futamot is. Ott is voltam ráadásul. Valamit tettem volna, hogy az ezredik is oda kerüljön, sokkal nagyobb nézősereg látogatott volna ki. Nem tudom, hogy erre miért nem gondolt a Liberty” – fogalmazott Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: