DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az időt kellene lelassítania a Williamsnek

George Russell szerint a Williams F1-es csapatának a többieknél kétszer-háromszor gyorsabban kellene fejlődnie ahhoz, hogy utolérje a középmezőnyt. Ehhez kisebb csodára lenne szükség.

Újabb gyötrelmes év elé néz a Williams egykor domináns Formula-1-es csapata, pilótájuk szerint ugyanis olyan irreális ütemben kellene fejleszteniük a félresikerült idei autót, amely minden földi mércével elképzelhetetlennek tűnik. Beszámolók szerint az FW42-es a tavalyi autóhoz képest stabilabb, ám szörnyű tempóhiánnyal küszködik. Pályától függően körönként 2-4 másodperc a hátránya a legjobbakhoz képest, ami F1-es szemmel az örökkévalóság.

russell-ausztralia-action1



„Az F1-ben mindenki fejleszt, így nekünk nem egyszerűen előre kell lépnünk – kétszer, háromszor olyan gyorsan kell fejlődnünk, mint mindenki másnak, ami hihetetlenül nehéz. Pozitívan kell hozzáállnunk, de egyben realistának kell maradnunk. A jelenlegi eredményeinktől nem lehetnek sokkal nagyobb céljaink. Én vezetési oldalról próbálom jó irányba terelni a csapatot. Hinnem kell a tervezőkben és az aerodinamikai szakemberekben, hogy elérnek valamit. Mindenki olyan gyorsan dolgozik, amennyire csak lehetséges” – idézte az Autosport George Russellt, aki szerint kívülről különösen nehéz lesz észrevennünk, ha előrelépnek. „Hiába fejlődünk, kívülről ez nem látszik, mert ez az egész relatív a többiekhez képest. Egyfajta csodára van szükség, hogy ezen felülemelkedjünk.

A csapat a szezonkezdet óta semmilyen komolyabb fejlesztést nem vetett be, és Russell nem is tudja, mikor jön el az első ilyen alkalom. „A lehető leghamarabb próbáljuk ezt meglépni, de mindennek megvan az üteme. Nem tudunk egy hét alatt új első szárnyat elkészíteni, amikor az nyolc hétbe telik. Ez ilyen, egyszerűen ki kell várni az idejét” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: