DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari a végsebessége fölényét cáfolja

Bahreinben láthattuk, hogy hatalmas előnye van a Ferrarinak az egyenesekben, Mattia Binotto azonban felhívta rá a figyelmet, hogy Kínában már nem volt ilyen egyértelmű a helyzet.

Bár a szezon második futama után mindenki várta, de a Ferrari mégsem tudott profitálni a sanghaji pálya utolsó szektorában lévő hosszú egyenesből: a Mercedesek a rajtot követőn és egész verseny alatt az élen maradtak, Leclerc és Vettel pedig nem tudták támadni őket a győzelemért. Toto Wolff szerint a kulcs a hosszú egyenes ráfordítójában lehetett, amit pilótái remekül kiviteleztek.

Mattia Binotto eltérő véleményt fogalmazott meg riválisától. Az olasz szakember úgy véli, hogy a címvédő gárda is talált valamit az egyenesekben: „Ha megnézzük a Mercedes végsebességét (Kínában), ők is nagyon erősek. Tehát nekünk is meg lehetne kérdezni őket, hogyan lettek ilyen jók. Nem hiszem, hogy nagy lenne a különbség az egyenesekben közöttünk és a többiek között.”

 shanghai-szombat-175



A Ferrari csapatfőnöke elárulta, hogy a következő helyszín nem az egyenesek befolyásolják majd: „Baku egy olyan pálya, ahol biztosan más aero beállítás kell, és nem csak erőforrás fogja meghatározni az autók viselkedését. Nem csak az egyenesekről szól Baku, nagyon sok kanyarból áll a pálya. Ez már egy teljesen más helyszín ebből a szempontból.”

„Rendkívül kemény a versengés. Vannak futamok, ahol az ember csak néhány századdal kerül az élre” – zárta mondandóját az olasz. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: