DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vasseur visszajuttatná a dobogóra az Alfát

Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke tudatában van annak, milyen terhet jelent a patinás olasz márka hírnevét öregbíteni az F1-ben, éppen ezért szeretné visszavezetni a dobogóra az istállót.

2017-ben tért vissza az Alfa Romeo név a Formula-1 körforgásába, ekkor még abszolút csak névlegesen, hiszen a hinwili bázisú csapat neve Alfa Romeo Sauber volt egészen 2018 végéig.

Aztán a 2019-es szezon előtt bejelentették, hogy a legendás Sauber név eltűnik az F1-ből, a csapat pedig Alfa Romeo Racing néven folytatja tovább, azonban a központ továbbra is Svájcban marad. Frederic Vasseur csapatfőnök elárulta, mik a hosszú távú céljai az Alfával.



„Az Alfa Romeo név rendkívül vonzóvá tette a csapatunkat, legalábbis van néhány külső jel, ami ezt támasztja alá. Sokkal több szponzort tudunk bevonzani, és egyre jobb ajánlatokkal keresnek meg bennünket” – mondta a csapatfőnök a francia Auto Hebdónak.

„Miután bejelentettük a partneri megállapodást az Alfa Romeóval, mindenki hozzáállása megváltozott a projektünkkel kapcsolatban. Igen, ez nyomást helyezett, de megtiszteltetésnek érezzük. Tudjuk, hogy nehéz pillanatok is várnak ránk, de most valami újat építünk, és szeretnénk majd egyszer újból a dobogóért harcolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: