DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Tiszta hétvégékre van szükség

Bár az Alfa Romeo és Kimi Raikkönen nem kezdték rosszul 2019-et, a finn amondó, hogy ha tisztább versenyhétvégeket tudnak produkálni, még ennél is jobb eredmények jöhetnek.

Kimi Raikkönen 2019 első három futamán folyamatosan pontszerzőként tudott célba érni, ennek köszönhetően pedig lemaradása mindössze egyetlen pont az övénél sokkal erősebb autóban ülő Pierre Gaslyhoz képest a tabellán, aki egyelőre küszködik a Red Bullban. A Jégember a csapatot is a hátán viszi, hiszen újonc csapattársa, Antonio Giovinazzi eddig egyszer sem tudott 10-en belül zárni, így az Alfa csak Raikkönen pontjaira számíthat - igaz, így is ötödik a konstruktőrök között, a Renault-val azonos pontszámmal.

A csapat úgy tudott eddig összekaparni 12 pontot, hogy Bahreinben Raikkönen és Giovinazzi is problémákkal szembesült a szabadedzéseken, legutóbb pedig Giovinazzinak jutott jóval kevesebb ideje a gyakorlásra motorhiba miatt. Raikkönen úgy véli, ha ezeket sikerül kiküszöbölni, még az eddigieknél is jobb eredményekre lehetnek képesek.

00119005_098



„Általánosságban úgy gondolom, hogy a versenyeken jók vagyunk, viszont minden egyes hétvégének nagyon messziről kell nekifutnunk a sebességet tekintve” - osztotta meg gondolatait 2007 világbajnoka a Motorsport.commal. „Rendbe kell raknunk a szombatjainkat, és eleve az egész hétvégénket, és mindent jól csinálni. Akkor még előrébb lehetünk, hiszen a sebességünk megvan. Jelenleg viszont az egész verseny a felzárkózással megy el, hiszen messziről kezdünk.”

A háromból három pontszerzés ellenére Raikkönen egyelőre nem teljesen elégedett. „Az ember mindig többet akar. Viszont egyelőre ennyi jutott, ha tetszik, ha nem. Ha sikerült volna tökéletes hétvégéket összerakni, összejöhetett volna ennél még több is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: