DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolffék jót röhögtek a Verstappen-pletykán

Örökre megtartaná a Hamilton–Bottas párost a Mercedes csapatfőnöke: állítja, meg sincsen neki Max Verstappen telefonszáma, az apjával pedig babákról és gokartozásról szoktak beszélgetni, nem szerződésekről.

Még a Kínai Nagydíjat megelőzően kapta fel a nemzetközi sajtó Helmut Marko egy német lapnak tett nyilatkozatát: ebben a Red Bull tanácsadója azt mondta, a Mercedes szemet vetett Max Verstappenre. „Toto Wolff igen gyakran hívogatja őt és édesapját, Jost is” – fogalmazott, hozzátéve, hogy biztos a holland maradásában.

Sanghajban az egyik érintett, Verstappen viccesnek találta a hírt, és elmondta, „Toto sosem hív fel, nincs is meg neki a számom”. Ugyanezt ismételte Wolff, mikor megkérdezték, valóban a Red Bull titánjára fáj-e a foga:

„Jót röhögtünk ezen, mind a hárman. Meg sincs Max száma, még sosem beszéltem vele telefonon. Ahogy Max is elmondta, régóta ismerem Jost, a barátomnak tartom” – magyarázta a motorsport.com-nak Wolff, hogy bár a Verstappen-apával gyakran beszél, a téma nem fia leigazolása. „A babákról és gokartozásról csevegünk, meg arról, hogy mikor fognak együtt gokartozni a babák, milyen csapatban. Nem szoktunk sem Maxról, sem a szerződéséről beszélni.”



„Megvan az oka, amiért Max elkötelezett a Red Bull-Honda mellett. Mi is elkötelezettek vagyunk a versenyzőink iránt, ezért nem tervezünk semmiféle egyeztetésekbe bonyolódni. Sem Jos, sem Max, nem is tudom, honnan jött ez a hír” – folytatta Wolff, aki ezek szerint nem értesült a részletről, hogy magától Markótól.

Wolff – a jelen pillanatban legalábbis – nem csupán 2020-ra tartaná meg az említett szezonra opcióval rendelkező Valtteri Bottast, de még a későbbiekben is. „Egy ilyen futam után, mikor az első és második helyen végeztünk, rövid távon egyetlen más versenyzőt sem veszek számításba. A 2020 utáni évekről pedig mindenki más előtt Valtterivel és Lewisszal beszélünk majd. Akkor fogunk a paddockhoz fordulni, amikor döntést hoztunk. De abban bízom, hogy ez a felállás örökké megmarad” – magasztalta a harmadik közös szezonját töltő pilótapárost Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: