DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel kitartó, nem akar visszavonulni

A Ferrari pilótája addig biztosan nem maradna az F1-ben, ameddig Bernie Ecclestone, ám egyelőre a visszavonulást sem fontolgatja. Túl sok dolog hiányozna neki a sportból.

Bár az utóbbi hetek történései és a sajtó véleménye sem járul hozzá Sebastian Vettel lelki nyugalmához, a német egyáltalán nem gondolkozik a Formula-1-től való visszavonuláson. A törölköző bedobását Vettel régi jó barátja, Bernie Ecclestone vetette fel, aki úgy érzi, a Ferrari pilótája elgondolkodott a bukósisak szögre akasztásán, ám a német versenyző szerint erre még nem jött el az idő.

 vettel-portre-20191



„Az biztos, hogy annyi időt nem leszek a Formula-1-ben, amennyit ő, abban viszont bízom, hogy az ő korában én is ennyire éles és friss leszek” – nyitott egy poénnal a német. „Igazából nem tudom. Jelen pillanatban úgy érzem, hogy csúcsformában vagyok, és tudom, mit csinálok. Nagyon-nagyon önkritikus és ambiciózus vagyok, magasak az elvárásaim magam felé. Imádok vezetni, imádom a sebesség érzését és a srácokkal is imádok küzdeni, szóval sok dolog hiányozna, jelenleg ezért nem is opció a visszavonulás. Örömmel versenyzem, és igen, ott van a szerződés, de az csak egy darab papír. Hogy mit hoz a jövő, azt majd meglátjuk” – magyarázta Vettel.

Az F1-es pilótapiacon idén nem, jövőre azonban ismét nagy felbolydulásra számíthatunk, ugyanis a mezőny egy jó részének, többek között Lewis Hamiltonnak, Max Verstappennek, Kimi Raikkönennek és Vettelnek is ekkor jár le a szerződése, de Valtteri Bottas is 1+1 évre írt alá tavaly ősszel. Hogy ezt követően ki, hol és mennyi időre kötelezi el magát, az nagyrészt a Liberty Media 2020 utáni elképzelésein múlik. Azt sem lehet kizárni, hogy a száguldó cirkusz egyszerre veszíti el minden aktív világbajnokát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: