DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell: Úgy előznek meg, mintha állnánk

Nem sok öröme van eddig a Formula-1-ben George Russellnek, az újonc pilóta ugyanis a Williams-Mercedesszel rendre messze a vert mezőnyben végez. Az autó tempója nem enged többet.

Már a téli tesztek közben egyértelmű volt, hogy az idény elején a Williams lesz a sereghajtó a mezőnyben, bár lemaradásuk mértéke még így is kicsit meglepő volt. Robert Kubica és George Russell nagy reményekkel várták 2019-et, de eddig még a tavalyinál is sokkal kevesebbre képes a versenyautó. Valódi csatákat nem vívhatnak, mivel az ellenfelek simán kikerülik az FW42-eseket.

A Kínai Nagydíj első felében ismét szembesülniük kellett a szomorú valósággal, hogy csak egymás ellen csatázhatnak, mivel bármilyen stratégiát is válasszanak, a riválisokkal szemben egyelőre semmi esélyük. George Russell is ezt élte át Sanghajban, amikor a tizenkettedik helyen autózott egy rövid ideig.

A Williams egyelőre képtelen tartani a középmezőny tempóját is


Eltérő stratégiát választott a Williams Kínában és a közepes keverékű abroncsokon rajtolt. Ennek köszönhetően egy rövid ideig Russell a 12. helyre kapaszkodott fel, de nem tartott túl sokáig a (relatív) öröm, mivel pillanatok alatt otthagyták őt a hátulról érkező ellenfelek.

„Nem is nagyon figyeltem a csatákra, hogy őszinte legyek. A tempóbeli eltérés annyira hatalmas volt, hogy amint megérkeztek, úgy hagytak ott, mintha állnék. Nem ért meglepetésként a dolog, tisztában vagyunk jelenlegi teljesítményünkkel, az én dolgom az, hogy ebből kihozzam a lehető legtöbbet” – nyilatkozta George Russell a Motorsport.com szakoldalnak.

Végül a 16. helyen sikerült célba érnie a fiatal brit versenyzőnek, ami szerinte a realitás, ismerve az FW42-es képességeit. Csapattársát, Robert Kubicát így is legyőzte. A futam derekán azonban a lekörözéseknél extra problémával szembesült. „A második etapom elején megkaptam a kemény keveréket, futottam is két egészen jó kört, utána azonban utolértek az élen állók és a kék zászlók miatt lassítanom kellett, ekkor pedig visszahűltek a gumik és nem is tudtam rendesen visszahozni őket utána már a legjobb működési tartományba” – panaszkodott Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: