DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamarosan munkába áll a McLaren reménysége

Két hét múlva az a sztárszakember kezdi meg a McLaren F1-es istállójánál a munkát, aki korábban a Porsche, a BMW és a BMW-Sauber alakulatát is hozzásegítette a sikerhez.

Május elsején az autósport berkeiben egy jól csengő név, Andreas Seidl csatlakozik a McLaren alakulatához. A német szakember, aki a WEC-ben a Porsche, a DTM-ben a BMW, az F1-ben pedig a BMW-Sauber legjobb eredményeihez járult hozzá, Eric Bouller-t váltja a wokingi alakulatnál, mint ügyvezető igazgató, és egyenesen a csapatvezető Zak Brownnak fog jelenteni. Az istálló egyik pilótájának, Carlos Sainz-nak Bahreinben volt szerencséje beszélgetni a britek nagy reménységével, akitől titkon talán minden csapattag a sorsfordulást várja.

siedl-wec-csapatfonok



„A [bahreini] versenyen találkoztam vele. Volt lehetőségünk néhány szót váltani, aminek örülök. Sütött róla, hogy alig várja az első munkanapját, amit jó volt látni. Szeretem, amikor az emberekben ég a tűz” – számolt be első benyomásairól Sainz.

A McLarennek több mint hat éve, a 2012-es Brazil Nagydíj óta nem volt lehetősége dobogóra állni az F1-ben. A spanyol pilóta szerint „még túl korai” megmondani, hogy a csapat sikerességében mekkora hatása lehet a szakembernek, de reméli, hogy pozitív lesz a végeredmény. „Azt kijelenthetem, hogy nagyon jó első benyomást tett rám. Látszott, hogy amint lehet, csatlakozna a csapathoz, de sajnos van egy időszak, amit ki kell várnia. Ez mindent elmond arról, mennyire fel van tüzelve.”

Seidl neve mellett a vitathatatlan szakmai sikerek mellett az is óriási pluszt jelent, hogy a WEC-s kalandjai során behatóan megismerhette az LMP1-es osztályban használt bonyolult hibrid hajtásláncokat, ez az ismeret pedig aranyat ér az F1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: