DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto: A Mercedest kell megkérdezni...

A Ferrari csapatfőnöke szerint a fő rivális egyáltalán nincs olyan hátrányban az egyenesekben, mint ahogy azt beállítja, a kanyarokban pedig abszolút jobb eddig a Mercedes.

A Kínai Nagydíj után már egyértelműen az látszik, hogy a Ferrari maximum a motorerőt és főleg a hosszú egyenesek második felét tekintve lehet előnyben a Mercedesszel szemben, de az aerodinamika szempontjából nem kérdés, hogy a világbajnok autó áll jobban. Ugyan a szezon előtti teszteken még az látszott, hogy a Ferrari szárnymegoldása a jobb, sokan felvetették, hogy a Mercedesnek is változtatnia kellene, de azóta kiderült, hogy ez nem így van, ráadásul ők folyamatosan finomítják az autót, míg a Ferrari megrekedt a korábbi szintjén.

bin



"Én azt hittem, hogy az egyenesben mutatott tempójuk veszélyes lesz majd ránk, főleg amikor már nyitni lehet a DRS-t" - idézi az Autosport a Ferrarival és a Kínai Nagydíjjal kapcsolatban Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnökének szavait. "Egyáltalán nem értek közel hozzánk, szóval a 13-as kanyar kijárata, kigyorsítása elég jó volt nálunk. Ott mindig elhúztunk és nem tudtak elég közel kerülni, de ez meglepetés volt."

A futam után Nico Rosberg is arról beszélt, hogy a Ferrari autója nagyon rosszul működik, nincs elég leszorítóereje, nem jó a légellenálása, illetve ennek a kettőnek az aránya, ezt pedig a nyers motorerővel egyszerűen nem lehet ellensúlyozni. Wolff persze azért árnyalja a képet. "Minden csapatnál a jó egyensúlyra törekednek, olyan autót akarnak gyártani, amely stabil a kanyarokban, de közben nem veszít az egyenesekben sem. Ezt megtalálni nagyon nehéz. A Ferrari egyenesekben mutatott tempója a futamon nem volt olyan jó, mint az időmérőn, de még így is impresszívnek tűnt."

Mattia Binotto, a Ferrari vezére viszont rámutatott, hogy a Mercedes kicsit túlmisztifikálja a motorerőt a médiában. "Ha megnézzük a Mercedes tempóját ezen a hétvégén, akkor látjuk, hogy ők is milyen erősek voltak. Szóval talán őket kellene megkérdezni, hogy hogyan voltak ennyire jók. Nem hiszem, hogy az egyenesekben nagy külöbség van köztünk és bárki más között" - mondta Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: