DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„A Mercedest a többiek hibái segítik”

Idén sokszor nem a Mercedesnek volt a legjobb autója, a szezon első három futamán mégis mindig az első és második helyen végeztek. Hakkinen szerint ebben a riválisok is alaposan benne vannak.

Bahreinben a Leclerc műszaki és Vettel vezetői hibája kellett ahhoz, hogy Hamilton nyerje a futamot. Kínában ismét a Mercedes került előrébb, de a csapatutasításnak és a rossz taktikának köszönhetően a fiatal monacói pilóta még a dobogót is elveszítette.

Mika Hakkinen szerint Sanghajban még az is benne volt a pakliban, hogy az ifjú bahreini dobogós megtámadja az előtte haladó Mercedest: „Charles Leclerc jobb rajtot fogott, mint csapattársa, Sebastian Vettel, és hagyni kellett volna, hogy éljen ezzel, és felvegye a harcot Bottasszal, ha tudja. Ehelyett arra kérték, hogy engedje el Vettelt, ami hiba volt.” 

 hakkinen-a-mercedesrol-es-a-tobbiekrol-2019



A finn a másik élcsapat bakijára is kitért: „A Red Bull is bakizott a hétvégén, mivel a versenyzőik nem tudták megkezdeni az utolsó köreiket az időmérőn. Ez mutatja, mennyire együtt kell lennie mindennek, mert ilyen hibáknak nem kellene megtörténnie. A pilótának és a mérnöknek is pontosan tisztában kell lennie vele, mennyi idő szükséges ahhoz, hogy a kivezetőkörön a bokszból valaki a célig eljusson. Így, ha valami ilyesmi történik, az azt jelenti, hogy valaki valamit nagyon elszámolt.”

„Három versenyen vagyunk túl 2019-ben, és annak ellenére, hogy a Ferrarinak a legerősebb motorja és egy remek csomagja van, a Mercedes folytatja a dominanciát. A többiek hibái segítik őket, és reméljük, hogy a Ferrari és a Red Bull fel fogja venni velük a versenyt az előttünk álló versenyeken” – mutatott rá arra az ex F1-es versenyző, mit használt ki idén eddig a legjobban a címvédő gárda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: