DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hat kínai város rendezne utcai nagydíjat

Akárcsak az USA-ban, a Liberty Media Kínában is két versenyt tartana, melyek közül a második városi pályán lenne. Nagy érdeklődés mellett megkezdődik a kiválasztási folyamat.

Az 1,4 milliárdos lakosságú Kína a Formula-1 egyik legfontosabb piaca, ezért a sportágat birtokló Liberty Media – az Egyesült Államokhoz hasonlóan – a 2004 óta megtartott sanghaji Kínai Nagydíj mellett egy második versenyt is rendezne az országban. Akárcsak az USA-ban, ahol Miami utcáira vinnék az F1-et, egy nagyváros szívében rendeznének futamot.



A Liberty Media hat érdeklődő kínai nagyváros képviselőivel tart majd találkozót: szándékokat felmérő egyeztetésekre már most sor került. A motorsport.com szerint a hat lehetséges helyszín között van a főváros, Peking is. Az F1 kereskedelmi ügyeiért felelős Sean Bratches így nyilatkozott a Kínai Nagydíjon:

„Számottevő érdeklődést mutatnánk egy utcai verseny iránt. Jó társa lenne egy ilyen futam a versenyzésre épített, rendkívüli sanghaji pályának. Szándékunk az, hogy elvigyük a show-t az emberekhez” – mondta az AFP-nek Bratches. „Találkozókat jelöltünk ki mindegyik városban a kormányzati tisztviselőkkel, hogy később beazoníthassuk a második várost, amely nagydíjat tarthat. Úgy gondoljuk, lehetőségünk van e tekintetben a fejlődésre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: