DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg: Túl korán kapta Leclerc a csapatutasítást

2016 világbajnoka, Nico Rosberg úgy érzi, túl kemény volt új versenyzőjével, Charles Leclerc-kel a Ferrari Kínában, szerinte ugyanis a monacói több időt érdemelt volna azelőtt, hogy csapatutasítást alkalmaznak vele szemben.

Leclercnek a Kínai Nagydíj 11. körében mondta azt a Ferrari, hogy hagyja, hogy csapattársa, Sebastian Vettel megelőzze őt - három versenyen ez volt a harmadik olyan alkalom, hogy Leclerc-nek engedelmeskednie kellett (volna) a csapatutasításnak. Ausztráliában ő érdeklődött afelől, hogy támadhatja-e négyszeres világbajnok csapattársát, ekkor arra kérték, tartsa a pozícióját. A következő versenyen, Bahreinben Leclerc konkrétan ellenszegült a csapat kérésének, és megelőzte Vettelt, majd előtte is maradt.

Kínában ismét be kellett sorolnia Vettel mögé - a saját YouTube-csatornáján elemzéseket feltöltő Nico Rosberg szerint ez egy elég kemény helyzet lehet a számára. „Az (a korai csapatutasítás) kemény volt” - fogalmaz a német. „Úgy gondolom, most együtt kell majd élnie ezzel. Megmondták neki, és innentől valószínűleg jó néhányszor második számú versenyző lesz majd.”

 00119005_253



Időt mondjuk adhattak volna Leclerc-nek Rosberg szerint. „Kemény volt (a döntés). Legalább időt lehetne adni neki, hogy meg tudja mutatni, tud ő gyorsabb is lenni. A Ferrari viszont úgy volt vele, vagy legyél gyorsabb, vagy engedd el őt. Még egy kört sem adtak neki, mielőtt erre kérték. Ezzel még nem is lenne baj, viszont Vettel utána nem tudott sokkal gyorsabb lenni nála. Egy-két tized volt csak a különbség, ez viszont nem elég. Emiatt végül vesztett Max Verstappennel szemben is.”

Sebastian Vettel és Charles Leclerc között most egy pont a különbség előbbi javára. Ami a nagyobb probléma, hogy már így is több mint egy futamgyőzelemnyi a lemaradásuk a Hamilton-Bottas párossal szemben, akik az angol vezetésével trónolnak a tabella élén. A csapat hátránya is 57 pont.

„Remélem, össze tudják szedni magukat” - utalt a Ferrarira Rosberg. „Akciót akarunk látni, szoros harcokkal, mint Bahreinben. Remélhetőleg minél gyorsabban visszatérnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: