DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Jól döntött a Ferrari

A csapatutasítások szinte már a Formula-1 velejárói az elmúlt időszakban. Nico Rosberg szerint a Ferrari főnökei helyében ő is megpróbálta volna a sanghaji lépést, bár sajnálja Charles Leclerc-t.

Kínában az időmérő edzésen is elég könnyedén szerezte meg az első sort a Mercedes, majd utána a versenyen sem találtak legyőzőre az Ezüst Nyilak, így idén háromból harmadszor sikerült kettős győzelmet aratniuk. A rajtnál ugyan Sebastian Vettel közel került ahhoz, hogy a beragadó Valtteri Bottast megelőzze, végül azonban annyira a külső ívre szorult, hogy még Charles Leclerc is befért elé.

Mivel a két Mercedes folyamatosan elkezdett elhúzni a Ferrariktól, a Scuderia arra kérte a monacóit, hogy fokozza a tempót, vagy engedje el a mögötte szorosan autózó Sebastian Vettelt. Végül ez utóbbi következett be, bár nem a legjobb módszerrel, jó másfél másodpercet bukott csak ezzel a manőverrel a két vörös autó.

Leclerc-t hátrébb parancsolták, de nem jött be a húzás


A négyszeres világbajnok megpróbált magasabb sebességre kapcsolni, de neki sem ment, Bottas is elérhetetlen célpontnak tűnt. Leclerc versenyét a furcsa boksztaktika sem éppen segítette, így a monacói még Max Verstappentől is kikapott végül. Sokan megkérdőjelezték a Ferrari újabb csapatutasítását, amivel megint Leclerc-t sújtó döntést hoztak.

A 2016-os világbajnok azonban nem tartozik közéjük, szerinte a Scuderia jó döntést hozott. „Egyértelmű volt, hogy valamit meg kellett próbálniuk. Elsőre abszolút úgy tűnt, hogy Sebastian sokkal gyorsabb. Úgyhogy szerintem helyes volt a Ferraritól, hogy megpróbálták a helycserét” – ismertette véleményét a Sky Sports F1 szakértője, Nico Rosberg.

„Hogy mi történt volna, ha továbbra is Leclerc marad elől? Fogalmam sincs. Talán megmutathatta volna, hogy ő a gyorsabb, mert Charles nagyon erős tempóval jelentkezett a végén. Sajnálom őt, de jó döntés volt a próbálkozás” – tette hozzá Rosberg. A vörös istálló csapatfőnöke is sajnálja, hogy Leclerc számára hátrányosan jött ki a helycsere, de lehet, hogy legközelebb éppen fordítva történik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: