DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Háromszoros pontszerzés a Hondától

Az idei harmadik versenyen sem szenvedett motorhibát egyik Honda-erőforrással szerelt versenyautó sem. Emiatt elégedett a gyártó, ám érzi, továbbra is látható a lemaradás.

Az elmúlt bő egy évben hatalmas fejlődésen ment keresztül a japán gyártó (bőven volt is honnan felzárkózni), sikeresen csökkentette a lemaradását a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest, ám egyelőre önerőből még mindig nehéz – szinte elérhetetlen – a dobogó. Bár Max Verstappen a Red Bull-lal figyelemre méltóan jól ment Sanghajban is, az egyik Ferrarit sikerült is megvernie, kevés híján a másikat is megelőzte.

Az egyik legkomolyabb tettet azonban Alexander Albon hajtotta végre, aki a szombati szabadedzésen nagyon csúnyán összetörte Toro Rossóját, a bokszutcából kényszerült rajtolni. Remek versenyzést bemutatva így is bejött a pontszerző 10. helyre, többek között a Q3-ba jutó Haasokat is legyőzve. Kvjat kiesése sem technikai hiba miatt történt, hanem az első körös incidensben sérült meg túlságosan az autója, így egy idő után feladta a reménytelen küzdelmet.

A Honda az eddigi megbízhatósággal elégedett, valamint hogy három autójuk is a pontzónában végzett, de a gyártó F1-es technikai igazgatója figyelmeztet, nem állhatnak le a folyamatos fejlesztésekkel, mivel a rengeteg meghibásodással sújtott Renault kivételével a másik két motorszállító egyértelműen gyorsabb még mindig.

A Red Bull-Honda zárkózik, de még mindig van lemaradás a két legjobbhoz képest


„Jó érzés három autónkat is megint a pontszerzők között látni, bár ezúttal a dobogós hely nem jött össze. Max kiváló munkát végzett, beékelődött a két Ferrari közé, így végezhetett negyedikként. Pierre a legutóbbi két versenyen pontszerzőként zárt és a verseny leggyorsabb körét is megfutotta, ami remek hír a stáb számára. Reméljük, megragadja az esélyt és a következő futamokon is legalább így teljesít” – elemezte a Kínai Nagydíjon látottakat Toyoharu Tanabe.

„A Toro Rossónál Alex (Albon) kivételesen jó versenyt futott, feledtetve ezzel szombati hatalmas csattanását. A csapat keményen dolgozott, hogy a versenyre a legjobban felkészítsék (szinte a nulláról) az újjáépített autót. Zsúfolt hétvégén vagyunk túl, elemeznünk kell az adatokat, hogy (korábban) pontosan mi volt a probléma Danyiil Kvjat erőforrásával.”

„Ezen a hétvégén is világosan kitűnt, hogy még mindig van lemaradásunk az élen állókhoz képest. Gőzerővel dolgozunk tovább azért, hogy még inkább csökkentsük a különbséget a következő versenyeken” – tette hozzá a japán szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: