DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Leclerc megérti a Ferrari döntését

Charles Leclerc kénytelen volt elengedni csapata utasítására Sebastian Vettelt, ami a dobogójába került. A monacói pilóta megmagyarázta a helyzetet, és elfogadta a Ferrari álláspontját.

A verseny elején látszólag azonos tempót futott Leclerc és Vettel, a maranellóiak mégis úgy döntöttek, hogy a fiatalabb pilóta engedje el a négyszeres világbajnokot. A helycsere meg is történt, de Vettel nem tudott ellépni, sőt talán még fel is tartotta csapattársát. 

A taktikából kifolyólag Leclerc-t még Max Verstappen is megelőzte, így csak ötödikként látta meg a kockás zászlót.

 leclerc-a-ferrari-donteserol-2019



Leclerc elmondta, hogy látta a csapat a szituációt: „Megbeszélést tartottunk, mert nem volt egyszerű a helyzet. Én szenvedtem a gumikkal, bár ez mindkettőnkre igaz volt, és egy ponton úgy tűnt, hogy Seb gyorsabb nálam.”

„Néhány kört töltött mögöttem, így az ő abroncsai is elhasználódtak, és amikor elém került, már nem voltak a legjobb állapotban. Az autóban ülve egy kicsit frusztráló volt, másrészt viszont tudom, hogy belülről nem láthatja a teljes képet az ember. Így elfogadtam, és a versenyre koncentráltam” – magyarázta megértően Leclerc.

Az mindenesetre bizonyos, hogy a Ferrari játszmája a negyedik helyükbe és Leclerc dobogójába került, a Mercedes pedig ez alatt magabiztosan húzta be az első és második pozíciót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: