DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen: Én is el fogom b*szni az időmérőjüket

A Kínai Nagydíj időmérő edzésének vége furcsa jeleneteket hozott. A Mercedesek lassú felvezető köre miatt a gyorskörök kezdetét előzgetések előzték meg, amiből Verstappen is vesztesen jött ki.

Igencsak az utolsó pillanatokra hagyták a pilóták a kvalifikáció döntő szakaszának mért köreit, szinte egyszerre zúdultak ki a versenyzők a bokszokból, a két Mercedes pedig látványosan (kicsit érthetetlenül) lassú felvezető kört teljesített elől és a hosszú egyenesben már látható volt, hogy a sor vége már kicsúszhat az időből, mivel mindenki kellő távolságot akart tartani az előtte autózóhoz képest.

Valószínűleg ez a sors várt volna a Ferrari négyszeres világbajnokára, Sebastian Vettelre is, ezért a jobbos visszafordítóban az erősen belassító Max Verstappent kívülről körbeautózta, akit utána az egyik Renault is megelőzött. A holland egy másodperc híján pont nem ért át a vonalon emiatt, ahogy a mögötte érkező Pierre Gasly és a két Haas-pilóta sem. Felmerülhet a kérdés, ki volt ebben a szituációban a hibás, a Red Bullnál egyértelműen Vettel manőverére mutogatnak.

Verstappen szerint Vettel megszegett egy íratlan szabályt


„Igen becsapós előzést láttunk közvetlenül a mért kör megkezdése előtt. Max jó pozícióban volt, Sebastian pedig kívülről megelőzte őt, emiatt kicsit habozott, ezalatt pedig egy Renault is elment mellette. Nagy kár érte, mert úgy vélem, a második sorba is kerülhettünk volna ma” – értékelt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Én is megelőzhettem volna az előttem haladó Ferrarit, de pont ez az, amit nem szoktunk tenni az időmérő edzésen. Nem vagyok boldog a történtek miatt, de lesz ez még fordítva is, amikor másokra nézve jöhet ki rosszul ez a dolog. Harcban álltunk a harmadik helyért, de ha valaki nem tudja megfutni az utolsó mért körét, akkor tudja, hogy megelőzhetik azok, akiknek még volt erre lehetősége” – mérgelődött Max Verstappen, aki így is a harmadik sorba került, az ötödik kockát szerezte meg közvetlenül csapattársa, Pierre Gasly előtt.

"Nem baj, innentől én is el fogom b*szni az időmérőjüket" - fenyegetőzött a holland. "Az autó egyébként remek, megvan a tempónk, érdekes vasárnapnak nézünk elébe." 

Érdekes ez a Vettel-Verstappen eset. Be kellett volna tartania az íratlan szabályt a négyszeres világbajnoknak és ölbe tett kézzel végignéznie, hogy éppen kicsúszik az időből és nem kezdheti meg utolsó gyorskörét, vagy jól tette, hogy a lelassító Red Bull-pilótát megelőzte, ennek köszönhetően pedig nem veszítette el a harmadik rajthelyet csapattársával (netán éppen Verstappennel) szemben?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: