DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz ennél erősebb futamot remél

Ahogy a szezont, a kínai hétvégét sem kezdte rosszul a McLaren, az időmérőn viszont nem jött ki nekik a lépés. Nem sikerült a Q3-ba kerülniük, amire Carlos Sainz adott magyarázatot.

Eddig remekül alakult az év a wokingiaknak: Lando Norris hatodik lett Bahreinben és csapattársa is könnyen a környékén végezhetett volna, ha nem ütközik össze Max Verstappennel. Ausztráliában is megvolt a tempó, és sokáig itt Kínában is úgy tűnt, hogy ez a helyzet.

Carlos Sainz azonban elmondta, sejtették, hogy a mostani hétvége nem lesz sétagalopp számukra: „Mielőtt idejöttünk, tudtuk, hogy ez a pálya sokkal inkább elő tudja hozni a gyengeségeinket, mint az előző kettő. Nem vártuk, hogy gyengébbek leszünk, de azt igen, hogy egy kicsit jobban fogunk szenvedni.”

 sainz-a-kinai-idomerorol-2019



„A második szabadedzés után szerintem a csapatban mindenki bizakodott a tempó miatt, és ma is bátorítóan teljesítettünk. Így talán egy kicsit csalódást keltő a 14. és a 15. pozícióban lenni, mivel a 11. és a 12. rajthelyet vártam a harmadik gyakorlás és a kvalifikáció első körei után.”

„Mentem néhány jó kört, és úgy gondolom, hogy ma a tempó hiányzott. Ki kell elemeznünk, miért van ez, és a szombati nap után egy kicsit vissza kell térnünk a valóságba” – fedte fel a szomorú helyzetet a spanyol.

„A verseny már egy másik történet lesz. Eszközöltünk néhány változtatást péntekről szombatra, hogy javítsunk a versenytempón. Ez talán kicsit lassított ma, és gyorsítani fog a versenyen. Reméljük, hogy így fog történni.” A McLaren drukkerei tehát még bizakodhatnak Carlos Sainz utolsó mondata miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: